Spring til indhold

Wikipedia:Landsbybrønden/Skrivning i Landsbybrønden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Skrivning i Landsbybrønden[rediger kildetekst]

Sådan gør du, hvis du vil skrive om et nyt emne!

Der er indført en anden og mere hensigtsmæssig måde at skrive indlæg om nye emner på i Landsbybrønden. Den medfører, at hvert emne får sin egen underside, men samtidig optræder på hovedsiden, som om det var skrevet der.

Hvis du vil skrive et indlæg med et nyt emne, så vælg først emnets overskrift.

Derefter går du til bunden af Landsbybrønden og indsætter:

{{Brønd|Overskrift="Overskrift for emne"}}

(anførselstegnene skal ikke skrives) og gemmer siden.

Nederst dukker der nu to nye links op til en underside, der er navngivet efter den overskrift, du har valgt. Ved at trykke på et af de to links kommer du til den nye underside for dit emne, hvor du indsætter:

=="Overskrift for emne"==

(anførselstegnene skal ikke skrives) som første linje i indlægget. Herefter er der ingen forskel i forhold til tidligere. Du skriver og gemmer dit indlæg på samme måde, som du har været vant til.

Når den nye side er gemt, vil den automatisk blive inkluderet i Wikipedia:Landsbybrønden, som om teksten stod der.

Hvis ovenstående giver dig problemer, er det også ok at skrive indlæg, som det har været gjort tidligere. I så fald vil en anden bruger sikkert på et tidspunkt ændre det til ovenstående.

Den detaljerede vejledning[rediger kildetekst]

Det er vigtigt at alle undersider starter med en overskrift. Det er ikke kritisk vigtigt at den er identisk med navnet på undersiden, men medmindre der er en meget god grund, som navnesammenfald med en tidligere diskussion om et urelateret emne, hjælper det på overskueligheden. Det er heller ikke hensigtsmæssigt at følge den praksis at oprette nye indlæg ved at tilføje en ny overskrift til det nederste indlæg på landsbybrønden, da indlægget derved vil blive linket ind i det tidligere indlæg, og dermed vil følge dette ved arkivering.

Hvis du ønsker at følge med i ændringer på de inkluderede undersider, så se på listen over Relaterede ændringer