Wikipedia:Landsbybrønden/Større tabeller

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Større tabeller[rediger kildetekst]

Jeg havde et indlæg i stilmanualens diskussionsside (punkt 12 Større tabeller), d. 22.august 2005.

Der har indtil nu ikke været kommentarer omkring emnet, så jeg prøver her.

Citat af indlæg:

12 Større tabeller

I afsnit 15 kan jeg se at der er påbegyndt en farvekodning for tabeller. Hvorfor ? Jeg mener at det er unødvendigt og tidskrævende. Vi burde vælge en fælles farve til alle tabeller. Meget lettere. Tabellerne er alligevel anbragt på hver sin side, hvor der for overblikkets skyld ikke behøves visuel separering. --Ultraman 22. aug 2005 kl. 11:36 (CEST)

Ultraman 22. sep 2005 kl. 01:38 (CEST)

Det er jeg ikke helt enig i. Nu er jeg ikke ekspert i usability, så jeg er ikke sikker på at mine meninger nødvendigvis er korrekte, men jeg har den opfattelse at det, for den erfarne bruger, er langt nemmere at finde ud af hvilken taxoboks der er på siden, hvis der er et visuelt hint i form af en given farve. Tag taxoboksene for dyr og planter som et eksempel. De indeholder hver for sig den relevante information for den pågældende artikel, men hvis de har hver sin distinkte farve, kan afkodningen af indholdet sendes ned af det rette spor i den visuelle behandling på et langt tidligere tidspunkt end hvis de farvemæssigt er ens. Maskindirektivet går rimeligt grundigt til værks angående farver på kontrol og advarsels-lamper, for slet ikke at tale om nødstop. Dette ville næppe være tilfældet hvis ikke farver var en medvirkende årsag til dekodning af information. Så jeg kan ikke se der er et problem i at hver taxoboks har sin egen farve. Specielt ikke dem vi har mange af. -- Anders Wegge Jakobsen (diskussion) 22. sep 2005 kl. 02:01 (CEST)
Wegge – ja det lyder meget fornuftigt, men så tror jeg at vi må have mere styr på formuleringerne i stilmanualen punkt 14.3, hvor en farve eksempelvis angives til grøn. Nu dækker grøn et stort spektrum, så jeg foreslår at man ændrer lidt på tingene.
Tag eksemplet:
Planteartikler - grøn (eks. Galnebær).
For ikke at være i tvivl burde der i stedet stå:
Planteartikler – grøn (lightgreen eller #90EE90) (eks. Galnebær), som svare til den valgte farve i eksemplet.
Er jeg for langt ude ?
Ultraman 22. sep 2005 kl. 11:13 (CEST)
Nej, jeg synes det lyder ganske fornuftigt også at dokumentare standardfarverne et sted. De fleste af vores taxobokse er lavet (burde i det mindste være det) ved hjælp af skabeloner, så der kommer den ensartede farve af sig selv, men selv der giver det god mening at have en samlet oversigt over de farver der er i brug nu. -- Anders Wegge Jakobsen (diskussion) 22. sep 2005 kl. 12:29 (CEST)
Se forslag til tabel i stilmanualen. Jeg mener at det er den vej vi bør gå. Det har været nøddvendigt at foretage en mindre ændring på angivne farve, tidligere anvendte var ikke websikker. Alt med hensyntagen til relevante ændringer i skabeloner.Ultraman 28. sep 2005 kl. 08:15 (CEST)
Nyt forslag i stilmanual Ultraman 5. okt 2005 kl. 13:55 (CEST)
Alletiders - godt initiativ. Jeg startede oprindeligt afsnittet i stilmanualen om tablefarverne for at forsøge at lave lidt ensretning af artikeltabellerne indenfor bestemte emner. At vi får bedre styr på farverne er bare fint. Mvh Malene Thyssen 5. okt 2005 kl. 19:56 (CEST)