Wikipedia:Landsbybrønden/Støt Skandinavisk WikiNews!

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

APPELL: Opprett Skandinavisk WikiNytt![rediger kildetekst]

Det fellesnorske WikiNytt-prosjektet er inaktivt.[1] Det svenske WikiNews-prosjektet er inaktivt.[2] Nå er det på høy tid at vi får i gang den skandinaviske utgaven. Da får vi stor nok medlemsmasse til å holde prosjektet i gang, og både svensk, dansk, bokmål og nynorsk vil få et levedyktig nyhetsprosjekt. -- Olve 18. apr 2007 kl. 21:21 (CEST)

Jeg tror at meget få danskere vil læsse indhold på svensk og norsk derfor tror jeg ikke på et fældesnordisk projekt. Ivertfald ikke med dansk.--Jan Friberg 19. apr 2007 kl. 10:14 (CEST)
Danskere behøver ikke at læse meget svensk og norsk, men kan gerne begrænse sig til at i al hovedsag læse det danske indhold''. Det er da også ganske ukompliceret at lave separate forsider for de fire sprogudgaver udifra den ænkelte brugers sprogindstilninger på samme måde som på Commons. Ved at tillade at de fire sprog arbejder under samme tag, kan den forenede redaktionsindsats medføre, at projektet får kontinuitet og blir levedygtigt. Det norske og det svenske projekts mislykkethed har vist, hvor overvældende sandsynligt det er, at også et særdansk projekt viser sig dødfødt. Om du faktisk er interesseret i at læse WikiNyt på dansk, så er dit bedste håb at lægge den sproglige egoisme til side og tænke efter hvorledes man på bærekraftigt vis kan lave danske nyheder. -- Olve 19. apr 2007 kl. 14:23 (CEST)
Du har nok ret i at der ikke er basis for en ren dansk wikinews for øjeblikket. Jeg tror at ved oprettelsen af en nordisk wikinews vil være mindere grundslag for danske nyheder på en wikinews. Danskere har desvære meget lav tolerance overfor de nordiske sprog. en oprettelse af en nordisk version vil på et senere tidspunkt gøre det mere besværligt at få oprettet en dansk version fordi en nordisk version aldrig vil blive en sucess mht dansk indhold.--Jan Friberg 19. apr 2007 kl. 14:40 (CEST)
Som allerede sagt: Ved oprettelse af en sådan samarbejdsversion er det ikke noget problem at undgå de andre sprog. Straks der er nok dansk stof, vil det være fuldt muligt for de danske læsere at undgå helt og holdent de ikke-danske sider. Dette indebærer at f.eks. http://scan.wikinews.org/wiki/Nyheder (eller hvad adressen måtte blive) vil kunde være en rent dansk WikiNews i absolut alle praktiske henseender hvad læserne angår.
En anden praktisk løsning kunde være, at man la til et præfiks efter sprog (/da/, /nb/, /nn/, /sv/): http://scan.wikinews.org/wiki/da/Forside . En kan med andre ord lade læseren leve i lykkelig uvidenhed om alle andre sprog på samme udgave — men de norske og svenske redaktører ville kunde hjælpe de danske at undgå vandalisme og sikre kontinuitet.
En kan også let få lavet en URL » http://wikinews.dk « som omdirigerer direkte til den danske forside og til de danske undersider. Den eneste praktiske konsekvens af at boicotte en skandinavisk udgave er altså, brutalt sagt, at skyde seg selv i foden. -- Olve 19. apr 2007 kl. 15:02 (CEST)
Norske og svenske redaktøre kan selfølgeligt fjerne spor fra vandaler men vil jo ikke kunne bidrage til de dansksprogede artikler. Der vil for øjeblikket ikke være basis for dansksprogede artikler, hverken en nordisk eller en rent dansk. Dettes understøtts også af at der kun er er en dansk bruger på støtte listen. Hvis i mener der er basis for et fælles norsk/svensk projekt kan i bare gå igang så kan vi komme med hvis vi har kræfter på et tidspunkt. At oprette en dansk portal på en fældesnordisk side som vil syne hen ser jeg intet formål med. Vi har nok at haltende projekter på dansk (wikiquote wiktionary og wikibooks).--Jan Friberg 19. apr 2007 kl. 15:26 (CEST)
Vil du da ta konsekvensen af det du siger og stemme mod oprettelsen av en særdansk WikiNews, eftersom du mener at det mere realistiske skandinaviske projekt også ikke vil virke? -- Olve 19. apr 2007 kl. 16:52 (CEST)
PS: Det fellesskandinaviske projekt støttes allerede af tre personer, der har mere end 200 edits på dansk (Wegge, Wolfram, Olve). Dette er allerede formelt tilstrækkeligt for dansk sprogs vedkommende efter det gældende regelværk. Angående Wiktionary, så er denne forenelig med Wikipedia og kan med fordel slåes sammen på dansk, slig dette også reelt set er gjort på nynorsk. -- Olve 19. apr 2007 kl. 17:01 (CEST)
Hermed har jeg stemt imod et rent dansk projekt. Jeg vil ikke såemme nod det skandinaviske projekt men ser dog helst dansk udeladt af denne. Mit agument med den mangelende danske støtte var ikke en formeld klage men nærmere en porintering at der fra det danske comunity ikke er en ret stor opbakning. En sammenlægning af Wiktionary og wikipedia vil på dansk formenteligt for nogen til at smække med dørende da mange af artiklerne på Wiktionary er flyttet manuelt fra wikipedia (de oprindelige leksopen artikler). Desuden har vi hidtil kært en meget stram politik/norm omkirng meget små artikler. Jeg mener bare ikke at vi skal have flere dødsejlere.--Jan Friberg 19. apr 2007 kl. 17:58 (CEST)