Wikipedia:Landsbybrønden/Stigende problem med reklame og selvpromovering

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Stigende problem med reklame og selvpromovering[rediger kildetekst]

Det er et stærkt stigende problem på Wikipedia, at personer og/eller virksomheder opretter artikler om sig selv eller egne produkter. De lægger sjældent skjul på deres hensigter med oprettelse af brugernavne svarende til de artikler, de opretter (jf. Speciel:Contributions/Qualityworld, Speciel:Contributions/VisioTech - om indbygningstv, Speciel:Contributions/Raba - indsat Rasmus Baad i Tv-vært, Speciel:Contributions/Sansekort). Der kunne nævnes mange flere, dette var blot et lille udpluk fra de seneste dage.

Kan vi gøre et eller andet, så vi undgår sådanne reklameartikler? Det skal siges, at nogle af eksemplerne faktisk lytter til kritik, men det giver godt nok meget bøvl for os, der prøver at holde fast i projektets basisværdier, inden de evt. finder frem til en måde at arbejde på og også fatter det basale problem i at skrive om noget, man er for tæt på. --Arne (Amjaabc) 4. mar 2008, 13:09 (CET)

Det kan nok ikke undgås, at de oprettes. Men vi må vel bare fortsat bruge {{reklame}} eller {{tætpå}}, kombineret med et indlæg (skabelon?) på deres diskussionsside - og så måske være lidt hårdere med sletning af den slags, end vi traditionelt er. At skrive om sig selv eller sine egne aktiviteter er i hvert fald helt i strid med retningslinjerne. --Sir48 (Thyge) 4. mar 2008, 14:06 (CET)
Måske skulle hejmor ikke være blevet til tæt på men nærmere selvpromovering og en tekst i skabelonen der også fremhæver dette.--Jan Friberg 4. mar 2008, 15:29 (CET)
{{selvpromovering}} er nu endnu en måde at få samme skabelon indsat - forskellen ligger kun i koden, men hvis man så supplerer med beskrivelsesteksten, opnår man vel stort set det ønskede. Ellers kan man jo også skrive noget selv. --Palnatoke 4. mar 2008, 15:35 (CET)
En skabelon til brugersiden er {{ErIkke}}, der kort ridser op hvad Wikipedia ikke er beregnet til. --Broadbeer, Thomas 4. mar 2008, 18:52 (CET)