Wikipedia:Landsbybrønden/Template:PD-Denmark50

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Template:PD-Denmark50[redigér wikikode]

Public domain This image is in the public domain because the Danish Consolidated Act on Copyright of 2003 specifies (§70, 2) that all photographic images not considered to be "works of art" become public domain 50 years after they were created.
Note that "photographic works", which must display artistic merit or originality, enter the public domain 70 years after the death of the photographer. See Licensing for details.
To uploader: Please provide where the image was first published and who created it.
Flag of Denmark.svg
Kong Christian

På WikiCommons har en användare begärt att ovanstående mall och alla bilder som använder den ska raderas. Det gäller till exempel det kända fotografiet av Christian X som rider genom byn. Envar är välkommen att delta i den diskussion som förs innan en eventuell radering på Commons:Deletion requests/Template:PD-Denmark50.

Jeg orker ikke lige selv at blande mig i debatten på Commons, men jeg vil lige gøre opmærksom på http://www.frihedsmuseet.dk/sw38069.asp , hvor Frihedsmuseet tillader sig at gå ud fra, at billederne i deres samling i udgangspunktet ikke er ophavsretsligt beskyttet pga. reglen om 50 år, inklusiv pressefotos! På Commons ser argumentet for sletning ud til at være et par afgørelser fra tyske og østrigske domstole, hvilket jeg ikke kan se har nogen betydning for danske forhold. Uproblematisk er skabelonen dog ikke, da der ikke er en eneste domstolsafgørelse om, hvor grænsen går til fotografier, der nyder længere beskyttelse. I udgangspunket synes jeg dog, at det vil være uheldigt at slette skabelonen fra Commons. --Heelgrasper 6. maj 2007 kl. 21:08 (CEST)
Nej, skabelonen er ikke 100% uproblematisk, men uanset hvor jeg har ledt kan jeg ikke finde en klar dansk domstolsafgørelse, og jeg vil gætte på at der aldrig har været én. At læse 700 sider i "ophavsret med kommentarer" er nok også overkill. Hvis en fotograf laver en stor opstilling med lys og effekter osv eller et officielt portrætfoto af en politiker på hans kontor, så er der naturligvis tale om en skabende proces, men tilfældigvis at stå og se på når en demonstration går forbi? Der vil jeg så til gengæld begynde at tvivle, men det er min fortolkning. Det kan ikke svare sig at spilde mere tid med det her på Commons. Jeg kan ikke finde nogen rød tråd i hvornår tyskerne vælger restriktive fortolkninger og hvornår de ikke gør det. Valentin 8. maj 2007 kl. 13:34 (CEST)
For en god ordens skyld har jeg lagt en besked dér vedr. det link Heelgrasper fandt frem til. Valentin 8. maj 2007 kl. 13:37 (CEST)
Bemærk at billeder taget før 1970 er omfattet af andre bestemmelser. Hvad det helt præcist drejer sig om, skal jeg ikke kunne udtale mig om, men Google kan måske vise vej.--C960657 12. jun 2007, 20:13 (CEST)
Det hjælper ikke at skrive noget her C960657, da sletningsanmodningen ligger på Commons. --Broadbeer, Thomas 12. jun 2007, 21:33 (CEST)