Wikipedia:Landsbybrønden/What do you care for most? What are you concerned with? Take part in the strategy discussion

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Hvad føler du mest for? Hvad er du især interesseret i? Tag del i strategidiskussionen[redigér wikikode]

Strategy Graphic.pdf
The World in 2030 - Presentation for movement strategy discussions.pdf

Hallo!

Jo mere vi involverer os, jo flere ideer og ønsker angående Wikipedias fremtid får vi. Vi vil gerne ændre på nogle forhold, mens der er andre forhold, vi ikke ønsker at ændre på overhovedet, og vi kan argumentere for hver af disse holdninger. På et tidspunkt tænker vi ikke bare på seneste ændringer eller personlige opgavelister, men også om for eksempel brugergrupper, softwaren, partnerinstitutioner penge! etc. Når vi diskuterer med andre Wikimedia-brugere, ønsker vi, at de har i hvert fald nogenlunde samme prioriteter, som vi har. Ellers føler vi, at vi spilder vores tid og kræfter.

Vi har brug for at finde frem til noget, som er forudsigeligt, klart og præcist for alle. En ide, der forener og er tættere på hverdagens realiteter end Visionen (ethvert menneske kan frit dele ud af summen af al viden).

Men folk bidrager til Wikimedia på mange forskellige måder. Det, der skulle forene os, burde også passe til forskellige behov for bidragydere og lignende fra mange lande. Hvad mere er, så kan vi ikke ignorere grupper af mennesker, der bekymrer sig om eller afhænger af os, som faste donorer eller "masse-læsere" (mennesker, der læser store mængder af vores indhold og jævnligt).

Det er derfor, vi afholder strategidiskussioner for bevægelsen. Mellem 2019 og 2034 vil hovedresultatet af disse diskussioner, som Wikimedia-brugere opfatter som de mest vigtige, få indflydelse på små og store beslutninger, fx i bevillingsprogrammer eller software-udvikling. For eksempel: Er vi mest uddannelsesorienterede eller mest IT-orienterede?

Vi vil gerne høre alles stemmer. Det er sandt: Enhver gruppe er vigtig. Vi ønsker ikke, at I skal være eller for den sags skyld føle jer holdt udenfor.

Hvis du er interesseret i Wikimedias strategi, kan du følge disse trin:

  • Prøv at kigge på denne side. Her er der udkast af fem mulige kandidater til den strategiske prioritering. Du kan kommentere på diskussionssiderne. Brugen af andre sprog end engelsk er helt i orden.
  • Fortæl Wikipedianere, som ikke kan engelsk, at vi også gerne vil have deres kommentarer!
  • Den sidste dag, man kan bidrage til diskussionen, er 12. juni. Efter dette vil vi læse alle kommentarer, og kort derefter vil en ny diskussionsrunde gå i gang (se tidslinjen). Jeg vil komme med flere detaljer, før vi når dertil.
  • Hvis du har spørgsmål, så spørg gerne mig. Hvis du spørger her, vil jeg gerne have at du nævner mig.

Vær gerne opmærksom på, at dette indlæg ikke er skrevet af en bot, en bureaukrat eller en perosn, der er ligeglad med jeres projekt. Jeg er Wikipedianer, ikke ansat, og jeg håber, at mine ord er tilstrækkeligt forståelige. SGrabarczuk (WMF) (diskussion) 4. jun 2017, 23:29 (CEST)