Wikipedia:Landsbybrønden/Wikificering og røde links

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Wikificering og røde links[rediger kildetekst]

Når man wikificerer en artikel, kommer der røde links. De dækker over to situationer:

  1. Der findes en artikel, men den har bare et andet navn, end man tror
  2. Der findes ikke nogen artikel. Det giver to muligheder: Enten er der aldrig nogen, som har lavet link til den pågældende potentielle artikel, eller også er der røde links til den i andre artikler. Her er det et problem, hvad disse links hedder.

Under pkt. 1 har man jo søgefunktionen og præfiksindeks til at hjælpe med at finde eksisterende artikler. Det har man ikke, når det gælder om at finde røde links. Derfor ender det let med, at samme røde link optræder i 7 forskellige udgaver i forskellige artikler, hvilket irriterer mig en del. Hedder det "universets opståen", "universets opdukken", "universets fødsel og død", "universets udvikling" eller noget helt syvende.

Jeg spørger derfor, om der findes - eller kan udvikles - mulighed for at søge på røde links, gerne også via præfiksindeks (altså så f.eks.: Præfiks univers giver alle røde links med de startbogstaver sammen med henvisning til den (de) artikel/-ler, linket optræder i). Sådan en funktion ville være en lettelse for mig, og jeg tror også, at den ville kunne bruges til at fjerne en hel del overflødige af de røde. Har andre mødt samme behov - og er der en løsning? --Sir48 (Thyge) 4. aug 2007, 02:19 (CEST)

Ikke sådan lige nu og her. Jeg har siddet og kigget lidt i koden der laver listen over henvisninger til uskrevne sider. Den er forholdsvis ineffektiv, da den skal have fat i samtlige 2 millioner (eller hvor mange der nu er) interne henvisninger, før det kan afgøres hvilke henvisninger der er til sider der ikke findes. Så indtil der bliver lavet en ændring i den underliggende databasestruktur, så man uden videre kan se om en henvisning er til en sider der er skrevet eller ej, vil den eneste realistiske mulighed være en offline analyse baseret på et databasedump. -- Anders Wegge Jakobsen (diskussion) 4. aug 2007, 09:56 (CEST)
[ redigeringskonflikt ] Så vidt jeg kan se, er det også noget jeg ville have glæde af; jeg bruger ofte denne Google som supplement xyz site:da.wikipedia.org i jagten på kandidater til aktive, blå links – så det vil jeg støtte. -- Mvh PHansen 4. aug 2007, 10:06 (CEST).
Pr. 13/7 var i alt 380.038 røde links til artikelnavnerummet, og heraf 269.531 forskellige. Jeg kunne lave en alfabetisk liste på en eller flere sider, men det ville nok blive uoverskueligt stort. Jeg kunne også lave en lille funktion på toolserveren hvor man kan søge, evt. med regulære udtryk, efter røde links. Byrial 4. aug 2007, 10:16 (CEST)

Sådan en ville jeg blive glad for, Byrial. --Sir48 (Thyge) 7. aug 2007, 12:47 (CEST)