Wikipedia:Landsbybrønden/Wikifunctions fokussprog

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Wikifunctions fokussprog[rediger kildetekst]

Lydia and Denny arbejder med at udvikle Wikidata og Wikifunction. Et er målene med samspillet med de to systemer er generering af natursprog (almindelig sprog) tekst for "baseline" Wikipedia-artikler. De er nu på udkig efter et par fokussprog hvor brugere vil få "early access" til systemet og være forsøgskaniner. Jeg har nu skrevet dansk på her https://www.wikidata.org/wiki/Wikidata:Lexicographical_data/Focus_languages/Form/Danish men som udvalgt fokussprog vil det nok ikke komme igennem hvis det blot er mig der er interesseret i et sådan system, så jeg håber der er nogle Wikipedianere der også kunne være interesseret og ville skrive sig på, - og komme med yderligere input.

Umiddelbart synes jeg at det er det mest interessanteste Wikimedia-udviklingsprojekt der er for øjeblikket. Det er noget science fiction-agtig og uklart for mig hvilken for det vil ende i.

Der står lidt mere her: https://lists.wikimedia.org/pipermail/abstract-wikipedia/2021-March/000369.htmlFnielsen (diskussion) 5. mar 2021, 03:29 (CET)