Wikipedia:Landsbybrønden/Wikipedia er laaaangsom

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Wikipedia er laaangsom[rediger kildetekst]

Wikipedia er ikke altid lige hurtig, når man klikker sig rundt. Indimellem er den så langsom, at den i praksis er ubrugelig til såvel informationssøgning som redigering. Serverne er velsagtens overbelastede. Er løsningen at købe mere hardware, eller er der andre udfordringer? Er der økonomi til dette, eller er det afhængigt af mængden af donationer? Jeg tænkte, om det måske var en idé at søge tipsmidler eller støtte fra danske fonde. Dette kan såmænd være en god idé, uanset om der er et akut økonomisk problem eller ej. -- C960657 11. okt 2005 kl. 21:45 (CEST)

Der er købt mere hardware for nylig. Se meta:Wikimedia servers. Der har i lang tid været problemer med at nå at få købt og installeret hardware hurtigt nok til at klare efterspørgslen. Der er flere ideer til forbedring af MediaWiki-programmet, men der er mangel på dygtige frivillige programmører.
Jeg synes ikke vi skal have en stor doneringsopfordring hængende hele tiden. En diskret opfordring når Wikimedia Fonden laver indsamlinger er efter min mening nok. Rune Magnussen 11. okt 2005 kl. 22:31 (CEST)
Det var ikke min tanke at søge donationer vha. opslag her på sitet men derimod at indsende ansøgninger til bl.a. de ministerier, der administrerer tipsmidlerne. Tipsmidlerne er et ret betragteligt beløb opdelt i en række puljer til forskellige formål. En del puljer giver dog ikke driftstilskud, som nok er mest relevant for Wikipedia, men uden at vide meget om det, vil jeg tro, at der stadig er en mulighed for at få støtte, hvis man kigger på, hvem der ellers får en bid af kagen. -- C960657
Så ville det nok være en praktisk ting først at have en egentlig organisation, der kunne forvalte pengene. Og det ved jeg ikke om vi er klar til endnu. --Palnatoke 12. okt 2005 kl. 09:46 (CEST)
For det meste skal en organisation også være hjemmehørende i Danmark for at kunne få del i Tipsmidlerne. Det kan Wikipedia vist ikke siges at være og det vil formodentlig heller ikke være praktisk muligt at skille den danske del ud.--Heelgrasper 12. okt 2005 kl. 10:17 (CEST)
Der bør nok i hvert fald være en dansk organisation som står for ansøgning og modtagelse af legatet. At denne organisation så indgår i et internationalt netværk, og at Wikipedia-serverne rent fysisk befinder sig i udlandet, er vel ikke nødvendigvis diskvalificerende. Dette er dog kun gætværk. Men tipsmidlerne er ikke eneste mulighed. Fx giver [Oticon Fonden] støtte til almene erhvervsmæssige, kulturelle, videnskabelige, sociale, uddannelsesmæssige og kunstneriske formål. Tilsvarende findes sikkert en lang række andre fonde med tilsvarende formål. -- C960657 16. okt 2005 kl. 15:20 (CEST)
En egentlig organisation dækker vel over, at vi på et tidspunkt kan overveje at oprette Wikipedia som en forening i Danmark eller hvad? Den første spæde start kan vi måske kombinere med vores forsøg på arrangement af Wikitræf. Måske har Palnatoke ret i det er for tidligt, men jeg synes klart at vi skal arbejde i den retning. Mvh Malene Thyssen 16. okt 2005 kl. 16:26 (CEST)
Ja, der er vel ikke noget galt i at have en dansk forening som supplement til den internationale. --Twid 16. okt 2005 kl. 16:37 (CEST)