Wikipedia:Landsbybrønden/http://da.wiktionary.org/ da.wiktionary.org

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Måske ikke lige det bedste sted at spørge, men hvem skal man have fat i for at få rettet op på sprogfilerne på da.wiktionary.org? Navigationsmenuen er ikke pæn at se på, og søgeteksten er heller ikke den bedste. Jeg kan ikke umiddelbart se at der er nogle administratorer der. Det ville ellers være et oplagt valg, men i mangel af disse, hvor går man så hen?

Ville det være en ide at starte med at uploade da.speling.org? PS: link er stavet rigtig... --Glenn 13. apr 2005 kl. 21:35 (CEST)

Der er to veje at gå, og det bedste ville sådan set være en kombination af dem begge: Hvis nogen har mod på det, kan de søge om administratorstatus her, og dermed få mulighed for at tilpasse systembeskederne. Som bekendt er det jo også vigtigt, at nogen er i stand til at håndtere vandalisme og overtrædelse af ophavsret (der skal jo en administrator til, om nødvendigt, at slette sider eller blokere vandaler).
Den anden mulighed er, at få opdateret wikipedias sprogfil (LanguageDa.PHP). Denne sprogfil ligger ikke bare til grund for den danske wikipedia, men for alle danske projekter (wikibooks, wikiquote, wiktionary etc.) samt for de systembeskeder man ser, når man på fremmedsprogede projekter vælger danske menuer i sine brugerindstillinger (se bl.a. denne bug-report). Den projektspecifikke tilpasning af interfacet sker så via MediaWiki-beskederne (her skal vi igen bruge administratoren). Tilpasningen af interfacet vil lettes betydeligt, hvis PHP-filen bliver fuldt opdateret, så det kun er de projektspecifikke tilpasninger, der skal laves i MediaWiki (egen erfaring fra wikibooks og wikisource - der er rigtig mange beskeder, der ikke er oversat til dansk). Samtidig bliver de danske MediaWiki-beskeder typisk ikke oversat/tilpasset på fremmedsprogede projekter.
En opdatering af den danske PHP-fil vil således have en vigtig betydning, der rækker langt ud over den danske wikipedia!
Den bedste løsning er altså i mine øjne at få opdateret den danske sprogfil og at en eller anden melder sig som administrator på wiktionary, så den projektspecifikke tilpasning kan laves (da jeg allerede er administrator på både wikisource og den danske wikibooks føler jeg ikke at have overskud til også at være administrator på wiktionary, så det må en anden tage sig af). --Christian S 15. apr 2005 kl. 07:37 (CEST)
Det sidste problem er det mindste. Jeg har været igennem checklisten på m:Requests for permissions, og har oprettet de nødvendige administrative sider på wiktionary. Det ville måske hjælpe processen en anelse på vej hvis der var et par stykker der ville kommentere på wikt:da:Wiktionary:Anmodning om administratorstatus eller på requestsiden på meta. Sprogfilen på Wikipedia:LanguageDa.php har jeg været over for et stykke tid siden, men det ville nok være en god ide at gå den igennem igen. -- /Wegge (diskussion) 15. apr 2005 kl. 07:50 (CEST)
Det er rart at se, at du allerede har taget initiativ til at søge om administratorstatus på wiktionary. Endnu en gennemgang af PHP-filen er vist nødvendigt, så vidt jeg kan se mangler den stadig en del oversættelser. Og som bekendt er det jo heller ikke nok at opdatere den kopi af filen, der ligger her på wikipedia, den skal også opdateres i selve systemet (anmodning sker nu via en bug/feature request, se m:Requests for languageXX.php update). Er der nogen, der ved om det blev gjort ved sidste gennemgang af PHP-filen? --Christian S 15. apr 2005 kl. 08:08 (CEST)
Ja, jeg fik en alenlang diff, desværre i mange tilfælde forskelle mellem Latin-1 og UTF-8 kodning, ud af at sammenligne den med den seneste LanguageDa.php fra distributionen. Med hensyn til at få den sendt i omløb, så har Bruger:Christian List adgang til CVS, så han kan checke den ind, når vi mener den er brugbar. -- /Wegge (diskussion) 15. apr 2005 kl. 08:12 (CEST)
Jeg har ikke tid til selv at opdatere Wikipedia:LanguageDa.php for tiden. Men hvis nogen venligst vil gøre det, så skal jeg nok sørge for den kommer i CVS og dermed kommer på serverne næste gang der opdateres. Det skulle sikre at alle de forskellige Wikimedía udgaver får rigtigt dansk brugergrænseflade (inklusive Commons, Meta, Wikibooks, Wikiquotte og Wiktionary), så jeg vil godt opfordre nogen til at bruge lidt tid på det. --Christian List 15. apr 2005 kl. 19:24 (CEST)
Jeg vil prøve at se, om jeg ikke kan finde tid til at gøre lidt ved PHP-filen. Andre er naturligvis velkomne til at hjælpe med at opdatere filen såvel som at checke for fejl. Christian S 17. apr 2005 kl. 07:13 (CEST)
Hej Christian x 2
Jeg vil gerne hjælpe med php-filen men jeg er usikker på hvordan jeg retter. Går jeg bare direkte ind på siden og redigerer i teksten (uden at ændre php-koden forstås)? Mvh Malene Thyssen 17. apr 2005 kl. 09:19 (CEST)
Selvom jeg ikke hedder Cristian, vover jeg at svare. De tekster der skal rettes er højre side af en teks. En af de pt. uoversatte tekster er:
'grouplevels-addgroup' => 'Add group',
Her er det 'Add group' der skal oversættes. Det er vigtigt at bevare '-erne udenom teksten. Hvis der er HTML-formattering i teksten, skal den bibeholdes uændret. -- /Wegge (diskussion) 17. apr 2005 kl. 09:36 (CEST)
En ting jeg glemte. Nogle af teksterne er allerede oversat lokalt hos os, og kan findes i Mediawiki-navnerummet. Ovenstående tekst findes ikke i databasen pt. men hvis den gjorde, kunne man finde vores nuværende udgave ved at indtaste Mediawiki:grouplevels-addgroup i søgeboksen i venstre side af skærmen, og trykke på Gå til. Findes der allerede en oversættelse i vores database, bør den kopieres til sprogfilen. -- /Wegge (diskussion) 17. apr 2005 kl. 10:04 (CEST)
Det glæder mig, at i gerne vil hjælpe med oversættelsen, det er jo et forholdsvis stort arbejde. Ud over at oversætte de uoversatte tekster vil det nok også være en god ide at checke, om de tekster, der allerede er oversat, er blevet ændret senere i MediaWiki-navnerummet. Frem for at søge på hver enkelt besked finder jeg det personligt nemmere at åbne Speciel:Allmessages i et nyt vindue, denne side indeholder en oversigt over alle beskederne i MediaWiki-navnerummet. Christian S 17. apr 2005 kl. 13:49 (CEST)
Mange tak - både til Wegge og Christian. Jeg vil forsøge mig med oversættelse i morgen, hvis jeg begynder nu er jeg bange for jeg får lavet noget værre hø, må vist hellere se dyner nu - godnat herfra. Mvh Malene Thyssen 18. apr 2005 kl. 00:01 (CEST)