Wikipedia:Pressemeddelelse marts 2019

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Torsdag den 21. marts vil den danske Wikipedia være utilgængelig i 24 timer i protest mod EU's foreslåede "Direktiv om ophavsret på det digitale indre marked", som Europa-Parlamentet skal stemme om i næste uge. Wikipedia på slovakisk, tjekkisk og tysk vil ligeledes være utilgængelig, mens en lang række andre europæiske sprogversioner af Wikipedia vil vise bannere, der udtrykker modstand mod direktivet.

Dette er ikke en beslutning der er truffet lemfældigt. Vi mener at forslagets artikel 11 og 13 vil have så betydelige skadevirkninger for det frie internet, at det er værd at markere vores modstand, og opfordre Europa-Parlamentet til at forkaste forslaget så længe artikel 11 og 13 består.

Wikipedia berøres ikke direkte af direktivet, men vores projekt står og falder med resten af internettet. Når infrastrukturen for udveksling af viden svækkes, svækkes Wikipedia. Alle der har haft gavn af Wikipedia, og fortsat ønsker at bevare det frie internet, bør kontakte deres repræsentanter i Europa-Parlamentet og opfordre dem til at stemme imod forslaget.