Wikipedia:Ugens artikel/Kriterier

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

En artikel, der skal vælges som ugens artikel, skal bedst muligt overholde følgende kriterier:

 1. Først og fremmest skal artiklen være ny, dvs. ikke have været valgt som ugens artikel før, da vi søger at vise et udvalg af vores (bedste) artikler
 2. Artiklen skal repræsentere det bedste på Dansk Wikipedia. Den skal vise hvad Wikipedia, som er unikt på internettet, kan tilbyde.
 3. Den skal være fyldestgørende, faktuelt korrekt, stabil og godt skrevet:
  • Fyldestgørende: Artiklen dækker emnet tilstrækkeligt i forhold til god encyklopædi-standard og ingen af de vigtigste fakta eller detajler udelades.
  • Korrekt: Artiklen understøtter fakta med specifikke og eksterne referencer.
  • Stabil: Indholdet er for det meste statisk og ændrer sig ikke fra dag til dag.
  • Godt skrevet: Artiklen undgår dårlige danske formuleringer og stave/tryk-fejl.
 4. Den skal være ukontroversiel i dens neutralitet og faktuelle korrekthed og ikke have en redigeringskrig i gang.
 5. Den skal overholde standarderne i stilmanualen: Det første afsnit skal fx være kort men tilstrækkeligt opsummere hele emnet.
 6. Den skal have gode billeder placeret hvor det virker passende med gode beskrivelser og en angivelse af en acceptabel licens. Dog behøver en artikel ikke at have et billede for at blive ugens artikel.
 7. Den skal have en passende længde, hvor indholdet er fokuseret på hovedemnet uden at gå ind i unødvendige detaljer. Disse detaljer kunne opsummeres med en henvisning til en uddybende artikel.

En nomineret artikel behøver ikke nødvendigvis at være perfekt ved nomineringen. Den kan blive finpudset under nomineringsprocessen, og derefter blive valgt.