Wikipedia:Ugens artikel/Uge 47, 2019

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Købmandshuset på Middelaldercentret var en af lokationerne til Historien om Danmarks afsnit om middelalderen.

Historien om Danmark er en dokumentarserie på ti afsnit produceret af DR i 2017, der gennemgår Danmarks historie fra stenalderen og frem til moderne tid. Hvert afsnit handler om en afgrænset tidsperiode, som bliver gennemgået kronologisk med dramatiseringer af forskellige begivenheder. Den danske skuespiller Lars Mikkelsen er vært på programmet, og han overværer mange af dramatiseringerne. Det var første gange siden 1982, at DR gav sit bud på Danmarkshistorien, og dengang var det med historikeren Erik Kjersgaard som vært.

Serien blev sendt i to sæsoner på samme sendetidspunkt søndag aften i samme tidsrum som mange af kanalens tidligere populære dramaserie har været sendt. Første sæson blev godt modtaget og havde omkring 1 million seere pr. afsnit, og blev DR's mest sete tv-program. Anden sæson fik en mere blandet modtagelse, og særligt sidste afsnit fik meget kritik for at være politisk ensporet.

Serien modtog en række nomineringer ved forskellige prisoverrækkelse og vandt blandt andet seerprisen ved TV Prisen i 2018. (Læs mere..)