Wilhelm Tappert

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Wilhelm Tappert

Tappert.jpg

Personlig information
Født 19. februar 1830Rediger på Wikidata
Død 27. oktober 1907 (77 år)Rediger på Wikidata
BerlinRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Musikolog, komponistRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Wilhelm Tappert (19. februar 183027. oktober 1907) var en tysk musikforfatter, der også optrådte som komponist af sange og klaveretuder.

Tappert var oprindelig skolelærer, men gik 1856 ganske over til musikken, i hvis teori han fik Dehn til lærer. I en lang årrække levede Tappert, der stod Richard Wagner og hans kreds nær, i Berlin som musiklærer, forfatter og fag- og dagbladskritiker. Han havde særlig fortjeneste af sine samlinger af og studier over luttabulatur.

I øvrigt har han udgivet skrifter som Musikalische Studien, Richard Wagner, Wagner-Lexikon, Wörterbuch der Unhöflichkeit (en kuriøs samling af "grove, hånende, hadefulde og bagtaleriske" udtryk, brugt om og mod Wagner, 2. oplag 1903), Wandernde Melodien, Entwickelung der Musik-Notenschrift, 54 Erlkönig-Kompositionen etc.


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.