Wolves in the Throne Room

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Wolves in the Throne Room
Wolves in the Throne Room.jpg
Information
Oprindelse Olympia, Washington USA
Genre Black metal
Black ambient
Aktive år 2004 –
Pladeselskab Vendlus Records
Southern Lord Records
Associeret med Middian
Medlemmer Nathan Weaver
Aaron Weaver
Will Lindsay
Eksterne henvisninger
www.wittr.com
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Wolves in the Throne Room er et amerikansk black metal-band fra Olympia, WA. De optrådte på Odeon-scenen på Roskilde Festival i 2009, og har to gange givet koncert på Loppen – en gang i 2009 og senest 1. juni 2010.


Medlemmer[redigér | redigér wikikode]

Biografi[redigér | redigér wikikode]

I løbet af sommeren 2002 på en Earth First samlingssted i Cascade Mountains i staten Washington, USA, var guitarist Nathan Weaver inspireret til at skabe et band, der havde en øko-åndelig bevidsthed og lyden af norsk 90'er Black Metal. De forestillede sig bandet vil stræbe efter at skabe et mytisk rum, hvor kunstneren og lytteren både kan komme ved at tænke på det helt jordnære. Den mystiske og vilde energi og lyd af skovene i det nordvestlige er hvad Wovles In The Throne Room prøver på at opnå.

I foråret 2004, Nathan og hans bror, trommeslager Aaron Weaver, flyttes til en forfalden gård i udkanten af Olympia, WA. Oprettelsen af deres gård-højborg, kaldet Calliope, vil være uløseligt forbundet med udviklingen af Wovles In The Throne Room. Det var i den første lange, mørke vinter på gården, at bandet udviklet deres trance-inducerende lyd og styrkede den brændende hensigt. Elementer af black metal, crust punk, folkemusik, thrash metal og drone musik er med til at skabe den unikke lyd.

Siden dengang er Wovles In The Throne Room er steget op til det øverste lag af undergrundens scene ved at skabe en transformativ og apokalyptiske musikalske manifestation, der er kommet til helt at overskride de hidtil kendte black metal-labels.

Wovles In The Throne Room's første studiealbum, the lush and atmospheric Diadem of 12 Stars (A Shimmering Radiance), blev udgivet i foråret 2006. den blev indspillet på bånd af Tim Green på Louder Studios i San Francisco. Diadem blev meget vel modtaget og hurtigt etableret en kultstatus. Wovles In The Throne Room blev indvarslet af pressen som en af de mest lovende Black Metal bands der kom fra USA, selv om bandet understregede i flere intervies, at de havde meget lidt til fælles med deres mere sataniske jævnaldrende.

Efteråret 2006 bragte en nyt samarbejde med producent-ingeniør Randall Dunn og deres andet episke album Two Hunters, dette album er et mesterligt mørk og følelsesmæssige dokument album, der yderligere etableret Wovles In The Throne Room som et band der ikke er bange for at følge deres egen vej.

I 2008 så afsluttede de deres 3. Studiealbum, med den kryptisk titlen Black Cascade. Indspillet på 2 tommer bånd på en 1973 Neve Console ved Producer Randall Dunn, denne mono indspilning giver bandet en helt bestemt sorthed og hav-dybe lyd. Black Cascade hæver Wovles In The Throne Room i rækken af eliten i den ekstreme musikverdenen.

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Studiealbum[redigér | redigér wikikode]

Ep'er[redigér | redigér wikikode]

Livealbum[redigér | redigér wikikode]

Demoer[redigér | redigér wikikode]

Interview[redigér | redigér wikikode]

Fodnoter[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]