Wonderful Copenhagen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Disambig bordered fade.svg For sangen af samme navn, se Wonderful Copenhagen (sang)
Wonderful Copenhagen
Generelle informationer
Type Fond
Interesse Turisme
Hjemsted Danmark København, Danmark
Grundlagt 1992; 26 år siden (1992)
Formand Peter Højland
Eksterne henvisninger
wonderfulcopenhagen.dk
CVR-nummer 16326798Rediger på Wikidata

Wonderful Copenhagen er en organisation, der har til formål at øge turismen og vinde kongresser til Region Hovedstaden. Wonderful Copenhagen er et samarbejdsorgan for turismens aktører i hovedstadsregionen og arbejder bl.a. med markedsføring, events og innovation.

Wonderful Copenhagen blev dannet som en erhvervsdrivende fond i 1992 af Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune, Københavns Amt, Erhvervsministeriet, Danmarks Turistråd, Københavns Turistforening og Københavns City Center. Organisationen ledes af en bestyrelse. Adm. direktør er Mikkel Aarø-Hansen.

I 2015 omsatte Wonderful Copenhagen for ca. 165 mio. kr.[1], hvoraf en del finansieres af Region Hovedstaden.

Wonderful Copenhagen var med til at arrangere Eurovision Song Contest 2014 i B&W Hallerne. Arrangementet førte til enorme budgetoverskridelser og betød, at den ansvarlige underdirektør, der var leder på projektet, fratådte sin stilling.[2] Desuden gik bestyrelsesformanden Michael Metz Mørch også af som følge af kritikken af de voldsomme budgetoverskridelser.[3] Mørch blev efterfulgt af Per Serup[4], som var fungerende formand, indtil Peter Højland overtog posten i august 2014[5].

Fra 2015 har Københavns Kommune overtaget turistinformationen i hovedstaden.[6] Ifølge Kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, Carl Christian Ebbesen spiller rodet med Eurovision ind på beslutningen om at fratage organisationen denne opgave.[7] I januar 2015 kom det frem at Bernhard Jørgensen trak sig som direktør for Wonderful Copenhagen som følge af Eurovision-skandalen.[8] Han blev efterfulgt af Mikkel Aarø-Hansen, forhenværende international miljødirektør i Miljøministeriet, som tiltrådte i juni 2015.[9]

Se også[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Odczyt z laty.svg Denne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.