Zakk Wylde

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Zakk Wylde
Zakk Wylde live (2010)
Information
Pseudonym Zakk Wylde
Født Jeff Wietland
14. januar 1967
Bayonne, New Jersey, USA Rediger på Wikidata
Genre Heavy metal
Aktive år 1988 - stadig aktiv
Associeret med Ozzy Osbourne
Black Label Society
Pride & Glory
Instrumenter
Vokal, guitar, klaver

Jeff Wietland (bedre kendt som Zakk Wylde) blev født den 14. januar 1967 i Jersey City, New Jersey, USA. Han er bedst kendt for at spille leadguitar med Ozzy Osbourne, såvel som Black Label Society, hans egen gruppe, som ofte er en del af Ozzfest koncerterne. Wylde kan også høres på Damageplans første (og hidtil eneste) album (sammen med den afdøde Dimebag Darrell), Derek Sherinans Black Utopia (sammen med Yngwie Malmsteen) og på sit eget solo-album, Book of Shadows.

Wylde blev guitarist for Ozzy Osbourne i 1987, da Ozzy osbourne var til en privat fest hvor Zakk Wylde optrådte. Osbourne syntes om Wylde's stil, der mindede om Osbourne's tidliger guitarist Jake E. Lee. Wylde sendte et demo-bånd til Ozzy, som hyrede ham med det samme. Wylde var kun 19 år. Hans første album med Ozzy var No Rest For The Wicked i 1989.

Zakk Wyldes spille-teknik gør eksklusivt brug af blues skalaer, og er meget hurtig, med masser af distortion. Han spiller også mange rytmedele i en countrystil, som er meget sjældent set indenfor heavy metal. Zakk er kendt for kun at bruge én guitar – en sort og hvid bullseye Les Paul.

Wikimedia Commons har medier relateret til:

Henvisninger[redigér | rediger kildetekst]