Bjørn Uglebjerg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Bjørn Uglebjerg
Født Bjørn Uglebjerg
21. marts 1948 Rediger på Wikidata
København, Danmark Rediger på Wikidata
Død 21. juni 1994 (46 år) Rediger på Wikidata
Gravsted Assistens Kirkegård Rediger på Wikidata
Statsborger Danmark Rediger på Wikidata
Sprog Dansk Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Trommeslager Rediger på Wikidata
Medlem af Frede Fup, Les Rivals, Skousen & Ingemann med flere Rediger på Wikidata
Instrumenter
Trommer
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Bjørn Uglebjerg (21. marts 1948 i København21. juni 1994[1]) var en dansk trommeslager.

Som 15-årig i 1963 dannede Bjørn Uglebjerg sammen med Peer Frost gruppen The Foottappers som senere blev til Les Rivals. Uglebjerg var første trommeslager i Gasolin'. I 1971 blev han udskiftet med Søren Berlev, og medvirkede senere som trommeslager og percussionist på Skousen & Ingemanns Herfra hvor vi står (1971) og Lone Kellermann og Rockbandets Før Natten Bli'r til dag (1978) og Tilfældigt Forbi (1979). Desuden var Uglebjerg fast medlem af Frede Norbrinks gruppe Frede Fup.

Uglebjerg var en flittigt benyttet studiemusiker og trommeslager i diverse konstellationer. Han var meget aktiv musikpolitisk herhjemme, og var en vellidt person i musiske kredse.[kilde mangler]

Han dannede privat par med Susanne Mertz, som var en af grundene til han forlod Gasolin' i 1971. Han valgte at tilbringe tiden med hende, frem for de store tiltagende diskussioner som prægede bandet dengang. Susanne Mertz, datter af kunstmaler Albert Mertz, var og er stadigvæk fotograf, hvorfor mange af Bjørns koncerter er foreviget af Susanne Mertz.

Frem mod sin død spillede han flittigt i bandet "All Stars", som var et band der blev dannet som husorkester til en programrække i tv. I "All Stars" var der også så prominente musikere som Billy Cross, Flemming Ostermann og Jens Rugsted. Tv-udsendelserne gav efterfølgende bandet en masse livejobs.

Bjørn Uglebjerg bosatte sig de sidste år af sit liv i Svendborg, og var også her meget aktiv i musikforeningslivet.

Bjørn Uglebjerg medvirkede bl.a. også i filmene

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Artiklen om Bjørn Uglebjerg kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
MusikSpire
Denne danske musikrelaterede biografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi