Brugerdiskussion:Dddmortenbbb

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Dddmortenbbb!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Nico 25. dec 2006 kl. 00:58 (CET)


Biografier[rediger kildetekst]

Når du opretter artikler om personer, så bør du også nævne fødselsår og -dag. Desuden er nye artikler på blot en enkelt linie ikke særligt meget værd, så du må rigtig meget gerne udvide dem. --|EPO| 25. dec 2006 kl. 18:32 (CET)

Når du så kategoriserer personer, så er det ikke nødvendigt med f.eks. både Kategori:Atleter fra Danmark og Kategori:Sportsfolk. Fordi den første kategori er en underkategori til den sidste - og atleter er vel også sportsfolk. Så det gør ikke kategoriseringen værre på denne her måde. --|EPO| 18. jan 2007 kl. 17:56 (CET)

Tak fordi du vil dele dine billeder med Wikipedia. Men det er lidt ærgerligt, at billederne ikke er større end de er. Hvis du har dem liggende i højere opløsninger må du meget gerne lægge dem op. --|EPO| 18. jan 2007 kl. 18:21 (CET)

Langt de fleste logoer for virksomheder og foreninger strider imod Wikipedias principper om ophavsret. Derfor må du ikke lægge den slags op uden dokumentation for, at de virkelig overholder de regler, der er beskrevede på oplægningssiden.
Du må heller ikke selv efterligne logoet i et billedprogram, da det vil blive betragtet som uretmæssig kopiering. --|EPO| 18. jan 2007 kl. 19:03 (CET)
Jeg har fuld rettighed til at bruge logoet. Men fjerner det straks igen, hvis det skulle være. (Skrev Dddmortenbbb (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
At du har fuld rettighed til at bruge logoet er ikke ensbetydende med, at det kan frigives under en fri licens. Du skal være opmærksom på, at billeder (altså herunde også logoer) på Wikipedia skal tillade uindskrænket kopiering og redigering - samt kommercielt brug.
Hvis dette kan tillades skal vi have en form for dokumentation fra foreningen (f.eks. en e-mail), der bekræfter dette. På den måde kan vi være 100 % sikre på, at vi har retten på vores side, hvis nogen en dag skulle påstå noget andet.
En anden ting er, at de billeder du lagt op ser meget proffesionelle ud og er taget fra nogle temmelig gode vinkler. Så for god ordens skyld er jeg nødt til at sikre mig, at de billeder du har lagt op enten rent faktisk er dine egne eller du har fuld tilladelse til at frigive dem under en licens, som beskrevet ovenfor.
I denne forbindelse skal du også være opmærksom på, at hvis det ikke er dine egne fotos, så kræver vi en skriftlig tilladelse (gerne e-mail), der bekræfter, at de må udgives under sådan en licens.
Jeg ved, at det er besværligt, men når Wikipedia er så frit, at alle kan bidrage er vi også nødt til at holde øje med, at folk forstår og følger de regler vi sat op. I allerhøjeste grad, når det gælder ophavsret, da et evt. sagsanlæg praktisk talt kan ruinere fonden bag Wikipedia og dermed faktisk ødelægge det hele. --|EPO| 20. jan 2007 kl. 21:26 (CET)

Jep.. Jeg ser det nu... Jeg blev grebet af strømmen af at oprette profiler.. så der vil være sneget et enkelt billede ind som jeg ikke har rettigheder til... Jeg fjerner de billeder fra profiler hvor jeg er i tvivl om min fulde rettighed...

Tak for det. Men for at lette arbejdet for os administratorer, så vær venlig at markere de billeder med {{slet}}. Det indstiller dem til sletning og gør dem lidt nemmere at finde :) --|EPO| 28. jan 2007 kl. 18:56 (CET)

Du har tilsyneladende lavet en del tilføjelser til artiklen Skjern som ser ud til at være forældede og selvmodsigende. Fx beskriver du den som værende hovedbyen i Skjern Kommune, der ikke har eksisteret siden nytår. Jeg har en mistanke om, at beskrivelserne af nabokommunerne og andre byer i kommunen også burde være i datid, men jeg har ikke kigget nærmere på det. Gider du selv rette det fornødne? --Heelgrasper 5. feb 2007 kl. 20:44 (CET)

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du laver større eller mindre ændringer i artikler, samt når du laver nye artikler, så husk venligst at udfylde feltet "Opsummér redigering" placeret under den store redigeringsboks. Dette er med til at informere andre wikipedianere om, hvad du har rettet på den aktuelle side. Du sparer således andres tid, hvis du lige noterer, at du f.eks. blot har rettet en stavefejl. Omvendt kan det også tiltrække ekstra opmærksomhed, hvis du noterer, at du har lavet en større omskrivning eller tilføjelse til en artikel, så dine tilføjelser kan blive læst igennem. Hvis du har svært ved at huske at beskrive dine ændringer, kan du tilrette dine indstillinger, således at du får besked, hvis ikke du har beskrevet en ændring.

Mvh Danielle 7. feb 2007 kl. 15:20 (CET)

Kategorier[rediger kildetekst]

Du sætter kategorien Kategori:Atleter fra Europa på en masse artikler om sportsfolk som alle findes i en mere specialiseret kategori, nemlig en [[Kategori:Atleter fra ''nation'']]. Det er mere rigtigt (og meget nemmere) at putte de specialiserede kategorier ind i overkategorien Kategori:Atleter fra Europa, så du bedes stoppe med det du er i gang med. Det skal bare laves om. Mvh Danielle 7. feb 2007 kl. 15:27 (CET)

er godt klar over det[rediger kildetekst]

er lige ved at ændre dem alle igen til noget smartere...

Flere billeder[rediger kildetekst]

Jeg kan se, at du har lagt en række billeder op og bare markeret dem som GFDL. Dette er ikke tilstrækkeligt. Hvis du selv er fotograf SKAL du angive dette. Hvis det ikke er dine billeder SKAL vi have skriftlig tilladelse.

Du bør gennemgå de billeder du har lagt op (kig f.eks. her) og sikre dig, at de lever op til disse krav. I modsat fald bliver vi nødt til at slette dem. --|EPO| 2. mar 2007 kl. 17:54 (CET)

I dag har jeg så slettet billederne, da du ikke har svaret på henvendelsen efter mindst to uger.
Hvis du lægger flere billeder må du gerne lægge dem på Commons, da de her så kan være til gavn for de andre sprogversion af Wikipedia. --|EPO| 19. mar 2007 kl. 17:16 (CET)
Så er den nu gal med Billede:Aladdinbouhania.jpg. --|EPO| 16. jan 2008, 17:11 (CET)

Hej Dddmortenbbb. Jeg har markeret Vejle IF som {{substub}}, dvs. som en artikel der er så kort at den risikerer at blive slettet. Da det er dig der primært har leveret indholdet i artiklen, vil jeg lige give besked her, så du får mulighed for at udbygge den. --JGC 19. apr 2007 kl. 12:24 (CEST)

Terrænløb[rediger kildetekst]

Når du ser to artikler, som muligvis er om samme emne, men som 1) er forskellige, 2) hver har en række bidragydere, skal du ikke bare rydde og/eller redirecte. --Palnatoke 21. feb 2008, 16:23 (CET)