Brugerdiskussion:Godsejer

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Godsejer!
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst; den vil hjælpe dig med at komme i gang.

Du kan starte med at læse vores fulde velkomst, og læse punkterne nedenfor.

Hvis du har brug for yderligere hjælp, besøg da gerne hjælpe- og chatkanalen, hvor du kan få et svar meget hurtigt.

Sidst, men ikke mindst, er du velkommen til at læse vores politikker og normer, for at sikre dig at du ikke bryder dem ved et uheld.

Med venlig hilsen
- Sarrus (db) d. 2. apr 2010, 21:10 (CEST)

Er Enggården et gods?[rediger kildetekst]

Af Herregårde i Danmark fremgår det, at et gods består af hovedgård og fæstegårde og evt. en ladegård. Hvis vi spørger ovre hos denstoredanske, får vi en definition, som omfatter "større land- og skovbrug med hovedbygning, park m.m." - og senere i artiklen nævner de størrelsen 120 ha som grænse. Jeg ser således ingen grund til at betegne Enggården (Toftlund Sogn) som et gods. --Palnatoke 3. apr 2010, 12:22 (CEST)

Svar:

Hvorvidt Enggaarden (Enggården) er et gods eller ej, vil jeg lige undersøge nærmere og vende tilbage herom. Indtil da er det ok at fjerne "gods" som betegnelse. Men du har tilladt dig at redigere i betegnelsen "Enggaarden": Til din orientering er Enggaarden den oprindelige stavemåde, og derfor er "Enggården" den nyere version som selvfølgelig også skal med.

Jeg tillader mig at rette tilbage til " .. Enggaarden (Enggården) ..", da det er husets navn. Hvis du kigger på topografiske kort, vil du også se, at det er korrekt/--Godsejer 3. apr 2010, 13:44 (CEST)

Når jeg ser på det topografiske kort på http://kort.arealinfo.dk/, står der faktisk "Enggården" - hvis der overhovedet er anført navn på gården. At den oprindelige stavemåde er med aa, er ikke så sært, når vi betænker at gården er fra før 1948.. --Palnatoke 3. apr 2010, 14:51 (CEST)

/ det bekræfter jo blot hvad jeg skriver; at aa er den oprindelige stavemåde. De skriver f.eks. stadig også Aalborg i Ålborg ... selvom de fleste uden for byen bruger Å. Jeg forstår iøvrigt slet ikke dit ærinde: Hvorfor synes du, at det er et problem, at gårdens navn (også) skrives på den oprindelige måde ? /Godsejer 3. apr 2010, 15:17 (CEST)

Skrivemåden er ikke vigtig for mig - det er dan sandsynligvis kun for folk, der er for {{tæt på}} til at skrive neutralt om emnet.. :-) --Palnatoke 3. apr 2010, 18:36 (CEST)


Jeg bemærker, at du ikke har bruger "flyt"-fanebladet, men i stedet benytter "klippe/klistre"-flytning. Det må du meget gerne lade være med. Hvis du ikke har et "flyt"-faneblad, er du på en eller anden måde blevet logget ud. Sker det, så log ind igen. --Palnatoke 4. apr 2010, 17:39 (CEST)