Brugerdiskussion:Mads Ren`ai/Arkiv 1

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Arkiv 1
Mine Bidrag Sandkasse *
Mads Ren`ai's Arkiv 1
"Husker du dengang..?"
Brugerdiskussion Arkiv Lokale Bidrag Globale Bidrag Bidragsstatistik
Diskussion Arkiv
1
Lokale Bidrag Globale Bidrag Bidrags-statistik
Arkiverede Diskussioner


ArkivDette er en side med arkiverede diskussioner fra Brugerdiskussion:Mads Ren`ai.
Ønsker du at genoptage en arkiveret diskussion, skal du flytte den tilbage til diskussionssiden.

   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Mads Ren`ai/Arkiv 1!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Martin Manscher 19. sep 2006 kl. 20:55 (CEST)

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du opretter nye artikler, så husk at kategorisere dem. Du skal altså finde eller oprette en eller flere kategorier, som de pågældende artikler passer ind under.

--PhoenixV 1. sep 2007, 22:13 (CEST)

Ups. Det vidste jeg egentlig godt. Jeg havde bare lidt småtravlt da jeg oprettede artiklerne, og jeg glemte derfor at tilføje kategorierne i første omgang. Detter er dog gjort nu. Men du skal dog have tak for påmindelsen. :-)
~ Mads Ren`ai 2. sep 2007, 00:48 (CEST)

Spilfigurer[rediger kildetekst]

Hej Mads Ren`ai

Jeg kan se at du har oprettet Kategori:Spilfigure. Glimrende ide, men figur hedder altså figurer i flertal, så det burde have været Kategori:Spilfigurer, altså med et r i enden. Så inden du placerer flere artikler i den - der er nogle stykker i Kategori:Fiktive personer - vil jeg anbefale dig at oprette Kategori:Spilfigurer i stedet og flytte artiklerne fra Kategori:Spilfigure dertil. Når det er gjort, kan du lave Kategori:Spilfigure om til en redirect. Ja, det er lidt kedeligt ekstra arbejde, men der findes desværre ingen flyt-funktion for kategorier.
--Dannebrog Spy 14. nov 2007, 13:25 (CET)

Nåh ja, det er også rigtigt. Heh.
Kan man andet end at elske tilfældige stavefejl, hva'?
Tak for tippet. Jeg vil tage mig af det med det samme. :-)
~ Mads Ren`ai 14. nov 2007, 13:28 (CET)

Kategorier til spil[rediger kildetekst]

Hej Mads, kan se du er i gang med at rette nogle kategorier fra computerspil til computerspilserier. Spil som f.eks The sims består jo af udvidelsespakker i store mængder mens der kun findes to "hovede"/stand-alone. Burde de ikke blive under kategorien Computerspil OG Computerspilserier. Så kan alle udvidelsespakkerne komme ind under serier?

Altså, alle stand-alone spil skal være under computerspil, og så er computerserier mere til udvidelsespakker. Bare et forslag :)

En ting mere, KatRat? Tror du har ramt et A i stedet for et E ;-)
--Seekers 7. feb 2008, 13:15 (CET)

Hej Seekers,
Du har egentlig ret i hvad du siger om at The Sims teknisk set ikke er en serie, hvis man udelukkende tager PC spillene.
Dog eksistere der jo også en del konsolspil, hvilket gør The Sims til en spilserie.
Da Computerspilserier er en under-kategori af Computerspil, anbefales det fra Wikipedia's side, at man ikke har artikler og kategorier i begge dele.
Jeg mener derfor at den bør blive i Computerspilserier. Men jeg giver dig delvis ret i hvad du siger. :-)
Og tak. Opdagede ikke at jeg skrev det med et "a" i stedet for et "e". XD;
~ Mads Ren`ai 7. feb 2008, 13:21 (CET)

Jeg vil høre om det er noget du kan fikse: prøv at læs Skabelondiskussion:Navbox hvor problemet er beskrevet (subgroup).
-- Mvh PHansen 10. aug 2008, 17:55 (CEST)

Da jeg tilbage i 2007 oprettede Skabelon:Navbox, var det ved at lave en direkte kopi fra den engelske version. (Typisk newbie-sjusk)
Derfor er jeg ikke umiddelbart ikke sikker på, hvordan den gamle kode skulle kunne rettes.
Men hvis det er korrekt at den nye kode er bagudkompatibel, og derfor ikke skaber et større rod, ville jeg synes at det lyder som en god ide med en opdatering af skabelonen.
~ Mads Ren`ai 10. aug 2008, 18:09 (CEST)

Jeg forsøgte her forleden det samme med blot at kopiere den nuværende engelske kode over; det løser ganske rigtigt problemet med {{Navbox subgroup}} - eller bedre at man slet ikke behøver den, men kan nøjes med at bruge |border = subgroup med den almindelige Navbox. Man løser ét problem, men får et par nye: teksten i group-afdelingen er ikke længere med fed skrift, og den er centreret i stedet for højrestillet. Og det er muligvis det der skal løses med CSS et eller andet sted - jeg ved blot ikke hvor. Men nu er problemet stillet, så må vi se om der dukker nogen op der kan løse det. Man kan se hos de andre andre lande der også bruger denne skabelon, at de tilsyneladende har løst det. Det ville være rart, da det er en meget nyttig skabelon du fandt der; jeg har allerede lagt en del skabeloner om. -- Mvh PHansen 10. aug 2008, 19:16 (CEST)

Den Lille Barnstar
For oprydningsarbejdet i computerspilsprojektet. Tiltrængt, og godt initiativ. Mark Jensen 10. aug 2008, 18:21 (CEST)


Mange tak Mark. ^_^
Det er rart at se at ens arbejde bliver set på som positivt.
Jeg vil fortsat gøre mit for at holde tingene i orden.
~ Mads Ren`ai 10. aug 2008, 18:26 (CEST)

Buonsera to you, please you could translate the articles in matter? This for street that I am creating an European fanclub on Martin Weinek and Kaspar Capparoni. Also Danish will be present. I thank you in advance
--Lodewijk Vadacchino 20. aug 2008, 16:27 (CEST)

As requested, I have translated both articles into Danish, as good as I am possible to.
I hope the results are good enough, at least for a start.
~ Mads Ren`ai 20. aug 2008, 18:32 (CEST)

Whitespace i skabeloner[rediger kildetekst]

Hej Mads, pas på når du tilføjer noinclude-indhold til skabeloner. Whitespace som fx et uskyldigt linjeskift, kan give store konsekvenser andre steder. I {{Stjerneklasse 1}} gav det et umotiveret linjeskift alle steder, hvor skabelonen anvendes.
- Kåre Thor Olsen (Kaare) 20. aug 2008, 19:46 (CEST)

Ja, det opdagede jeg forholdsvis hurtigt, og jeg har selfølgelig også rettet fejlen efterfølgende, på dem du ikke nåede at få fingrene i. (00%, 25%, 50%, 75%, 100%)
Tak for hjælpen, og reminderen.
~ Mads Ren`ai 20. aug 2008, 19:49 (CEST)
Glimrende. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 20. aug 2008, 19:53 (CEST)

Husk venligst[rediger kildetekst]

... at klappe dig selv på skulderen. Jeg synes, at det er dejligt, at du er så flittig til at rydde op i kategorierne. Jeg har selv svært ved at finde de rigtige kategorier. Så tak fordi du har et vågent øje med forkerte eller manglende kategorier. :-D
--MGA73 25. aug 2008, 10:26 (CEST)

Det skal jeg nok huske. XD
Tak for de rosende ord. Det er altid rart at vide at ens arbejde bliver værdsat.:-)
~ Mads Ren`ai 25. aug 2008, 10:29 (CEST)

Billede: eller Image:[rediger kildetekst]

Der er ingen grund til at udskifte Image: med Billede: - snarere tværtimod. De fungerer end ens, men Billede: virker kun på dansk, så ændringen gør det besværligere at oversætte artikler til andre sprog.
--Palnatoke 19. sep 2008, 10:16 (CEST)

Øh, okay. Jeg mente bare at eftersom dette er den danske Wiki, at vi normalt skrev tingene på dansk.
Men din logik giver mening for mig, så jeg skal nok lade "Image" være i fremtiden.
~ Mads Ren`ai 19. sep 2008, 10:46 (CEST)

Translation Check Wikipedia[rediger kildetekst]

Hello Mads Ren`ai, I see you are work with Check Wikipedia. Can you translate Wikipedia:WikiProjekt Check Wikipedia/Oversættelse? For translation examples show: here in de or here in fr. Thanks. -- sk 25. sep 2008, 06:51 (CEST)

Well, while I can't guarantee a flawless translation, I'll be more than happy to give it a try.
I'll start right away.
~ Mads Ren`ai 25. sep 2008, 08:08 (CEST)

Et lille spørgsmål[rediger kildetekst]

Du har "pillet" lidt i to af disse sider, som er foreslået slettet Skabelon:Navbox subgroup, Skabelondiskussion:Navbox subgroup og Skabelon:Navbox subgroup/doc. Var du uenig i sletningen eller hvorfor? Vil jo ikke støtte sletningen, hvis du har et godt argument for opretholdelsen :-) --MGA73 25. sep 2008, 13:14 (CEST)

Nej, jeg har skam intet imod sletningen. Skabelonen er sådan set forældet, da Skabelon:Navbox har fået en lille opgradering, for et stykke tid siden.
Så en sletning har jeg ikke noget imod. :-)
~ Mads Ren`ai 25. sep 2008, 13:19 (CEST)

Dit gamle forslag på Diskussion:Crash Bandicoot? :-) --MGA73 27. sep 2008, 21:10 (CEST)

Tak for påmindelsen. Jeg har nu taget mig så godt af det som jeg kan på nuværende tidspunkt. :-)
~ Mads Ren`ai 28. sep 2008, 13:37 (CEST)
Super. Jeg har skrevet en linje her om på Hjælp-diskussion:Samling af artikelhistorik. --MGA73 28. sep 2008, 14:04 (CEST)

Husker du så også Nintendo DS? Jeg har omdannet listen til en "tabel". Synes du stadig artiklen skal opdeles? --MGA73 2. okt 2008, 00:31 (CEST)

Ja. Taget listens længde i betragtning, mener jeg stadig at listen bør flyttes til en individuel artikel.
Den engelske Wiki har gjort det samme ved at have både Nintendo DS og List of Nintendo DS games.
Jeg mener at det er mere optimalt på den måde, da man hos os er nød til at scrolle en pæn del for endelig at nå bunden af siden. (Med mindre man bruger "End"-tasten, altså)
Desuden bør en liste over spil ikke være så dominerende som den er i vores artikel, da det jo er konsollen der bør fokuseres på.
Dette er selvfølgelig blot mine holdninger.
~ Mads Ren`ai 2. okt 2008, 08:54 (CEST)
Nej jeg synes også den var lang. Men grunden til at jeg ikke flyttede var at der stod på normerne at der skal være en fyldig indledning. Hvad er så det? Så tænkte at du skulle have æren :-) --MGA73 2. okt 2008, 10:08 (CEST)
Haha. Så du vil hellere have at det bliver mig der får problemer, hva'? XD
Ej. For at være lidt mere seriøs: Jeg skal nok tage et kig på det hurtigst muligt.
Jeg er dog ikke helt sikker på hvad den omtalte "fyldige indledning" vil bestå af.
Men jeg vil se om jeg kan finde en løsning. :-)
~ Mads Ren`ai 2. okt 2008, 10:20 (CEST)
Nu har jeg gjort et forsøg på opdeling. (Nintendo DS-spil)
Sammenlignet med de andre sprogs versioner af den samme artikel, er vores en af dem med den mest fyldige indledning, så jeg er selv forholdsvis tilfreds med resultatet.
~ Mads Ren`ai 2. okt 2008, 11:42 (CEST)

tak for redigeringen af msi jeg var ikke sikker på at det var helt rigtigt men regnede også med at en ville rette det hvis jeg havde lavet fejl

jeg håber virkelig du vil kontakte mig på mail bonitzenator@gmail.com om hvad msi filer i virkeligheden er så kan du eller jeg skrive det rigtige om det

venlig hilsen no-chip
(skrev No-chip (disk. • bidrag) 2. okt 2008, 16:33 (CEST). Husk at signére dine indlæg.)

Det var så lidt No-chip.
Jeg må desvære skuffe dig med at jeg foretrækker ikke at skrive e-mails til folk jeg ikke kender så godt.
Andgående MSI-filerne, så har jeg lige tilføjet lidt ekstra til artiklen om Windows Installer.
Grundlæggende er MSI-filer installationspakker der indeholder informationer om installationen, og oftest også de tilhørende filer. :-)
Og lige et lille tip: Når man signere sine indlæg på Wikipedias diskussionsider, er det normen at man bruger ~~~~ , da denne korte "kode" automatisk vil "forvandle" sig til dit brugernavn, samt dato og klokkeslet for indlægget.
~ Mads Ren`ai 2. okt 2008, 17:25 (CEST)

Hej Mads.
Jeg kan se at du har været en del aktiv ang. spil, og spilrelaterede emner, så tænkte på om du var interesseret i at deltage i miniprojektet Spillekonsoller (7. generation)? Projektet går ud på at få skabt nogle gode artikler om de fem spillekonsoller i den nyeste generation, nemlig: Wii, Playstation 3, Xbox 360, PSP og Nintendo DS. Hvis bare en af konsollerne måske interesserer dig en smule ville det være rart med en hjælpende hånd. Artiklerne findes på den engelske wiki som enten FA, eller GA, så der er en masse at gå igang med. --Chrallle 7. okt 2008, 21:06 (CEST)

Jeg bliver på nuværende tidspunkt desvære nød til at takke pænt nej til tilbudet om at deltage i et projekt af den størrelse.
Dette skyldes at jeg i de næste 10 uger vil have svært ved at få tid til at lave ret meget her på Wikipedia, grundet min uddannelse.
Du skal dog have tak for tilbudet, og hvis projektet stadig kører når jeg får mere tid igen, kunne det godt ske at jeg kunne finde på at deltage. :-)
~ Mads Ren`ai 11. okt 2008, 01:47 (CEST)
Det er selvfølgelig helt iorden. Uddannelsen er noget vigtigere end wiki, også derfor at jeg ikke er kommet ordentlig i gang med projektet endnu. Men held og lykke de næste 10 uger :) --Chrallle 11. okt 2008, 02:20 (CEST)

Flytninger[rediger kildetekst]

Har flyttet 4 kategorier hvoraf du vist henviser til de 3 på din bruger/bidrag-side. Så du skal opdatere hvis linkene ikke skal være røde:

  1. Linux software
  2. Mac OS software
  3. Mac OS X software

Der er kommet bindestreg ind før software. --MGA73 18. okt 2008, 22:29 (CEST)

Okay. Tak fordi du tog dig tid til at informere mig om det.
~ Mads Ren`ai 19. okt 2008, 16:59 (CEST)

Hej Mads Ren`ai

Hvis du vil have slettet en artikel eller kategori skal du sætte {{slet}} og ikke bare skrive det på siden. Ved at indsætte skabelonen kan vi finde siden og slette den hurtigt. På den anden måde har vi ikke en chance for at vide at der en en side/kategori der ønskes slettet. (Denne henvendelse kommer i forbindelse med Kategori:Konsolspil). --Broadbeer, Thomas 24. okt 2008, 18:10 (CEST)

Jeg er fuldt klar over at den omtalte skabelon normalt bruges.
Den omtalte kategori har været en smutter, så tak fordi du informerede mig om det.
Jeg vil gøre mit bedste for at det ikke sker igen.
~ Mads Ren`ai 25. okt 2008, 00:48 (CEST)

Sammenskrivning op opdeling[rediger kildetekst]

Velkommen tilbage :-) Ser du har holdt en lille pause. Helt fint med mig at sammenskrive Spyro-artiklerne. Har du husket at kigge forbi her: Diskussion:Kingdom Hearts? --MGA73 9. nov 2008, 15:15 (CET)

Mange tak. Jeg er dog imidlertid ikke helt tilbage endnu, da jeg indtil slutningen af december vil have travlt med skolen. Øv øv.
Nej, jeg har ikke kigget forbi Kingdom Hearts endnu, men det vil jeg da lige gøre nu hvor jeg har tid til det. :-)
~ Mads Ren`ai 9. nov 2008, 15:18 (CET)

Hvordan fandt du dem?[rediger kildetekst]

Hej Mads - hvordan fandt du inspirationen til denne rettelse? [1] ? --MGA73 23. nov 2008, 12:49 (CET)

Til opdateringen af "Error Messages"? Det er skam nemt nok.
Under "Hvordan virker det?", øverst i WPCW artiklen, er der et punkt der hedder "Nye funktioner, seneste ændringer og diskussion".
Det er her alle opdateringerne findes, hvilket er grunden til at jeg tjekker siden nu og da, sådan at vi ikke falder bagud.
For at være lidt mere præcis, så skal man når man har tjekket de seneste opdateringer på den tyske side, finde linket til ~sk/checkwiki på toolserveren, hvor alle oversættelserne ligger.
Ved at klikke sig ind til dawiki_translation.txt, vil du kunne se den oversættelsesfil som scriptet bruger hos os - hvilket inkluderer de ikke-oversatte fejlmeddelelser.
Håber det kaster lidt lys over mysteriet. Om ikke andet, så fortsætter jeg bare med at være den der opdaterer oversættelses. :-)
~ Mads Ren`ai 23. nov 2008, 17:07 (CET)
Ikke tale om - jeg vil da vide alt :-D Nå men nu da jeg var på siden så faldt jeg over nogle af disse "error_0xx_prio_script=0 END" og det betyder så vidt jeg kan se, at funktionen er deaktiveret. Jeg kunne i givet fald godt tænke mig, at de blev aktiveret igen - bare for at se hvad det blev til. Ved du hvem, der har sat dem til 0?
Og tak for hjælpen. --MGA73 23. nov 2008, 17:24 (CET)
Alle "0"-værdierne er på et eller andet tidpunkt blevet sat af Stefan Kühn. (Scriptets skaber)
Men på listen over Last changes at the script burde du kunne se en liste over, hvad han har ment til at være aktiveret, deaktiveret og tilføjet.
Jeg bliver dog nød til at indrømme at jeg ikke lige har holdt disse værdier opdateret.
Det var så lidt.
~ Mads Ren`ai 23. nov 2008, 17:34 (CET)
Nu har jeg prøvet at aktivere dem - så må vi se hvad de viser - du må gerne være med til at holde øje, så vi får dem deaktiveret igen hvis det bliver noget rod. --MGA73 23. nov 2008, 17:36 (CET)
Okay. Opdateringen sker vidst nok omkring kl. 1 eller 2 i nat.
Så jeg kan da lige tjekke hvad resultatet bliver, inden jeg går i seng.
~ Mads Ren`ai 23. nov 2008, 17:40 (CET)

Good evening, please you could translate in Danish en:Lola Pagnani?[rediger kildetekst]

Good evening to you. Regards from Calabria! I write you regarding my friend's article. If out of politeness you could translate in Danish her biography. In change I will help you with my Italian. They are biographer and geographer on the editions Italian, Sicilian, Neapolitan and Spanish. In attends him of one certain answer of yours I thank you in advance! Also for part of Lola!--Lodewijk Vadacchino 17. dec 2008, 16:03 (CET)

This is my Xmas gift for Lola, help me!--Lodewijk Vadacchino 17. dec 2008, 16:03 (CET)
As requested, I have translated the article about Lola Pagnani for you.
While it's not flawless, I hope it's good enough for a start at least. :-)
~ Mads Ren`ai 17. dec 2008, 17:18 (CET)

Lhadestjerne[rediger kildetekst]

Flidspræmie-Barnstar
For dit store arbejde med kategorier, skabeloner og alle de andre vigtige ting "backstage" får du her en Flidspræmie-barnstar Lhademmor 21. dec 2008, 01:29 (CET)


Hej Mads Ren`ai. Jeg synes lige at du skulle have en anerkendelse for det enormt gode arbejde som du lægger i at opdatere skabeloner og sørge for kategorier til dem. Jeg var selv tidligere i dag ret slem til at oprette en masse skabeloner uden kategori, men også der var du på pletten med hurtig kategorisering, og nu kan jeg se at du har relanceret {{Infoboks magasin}} i smukt nyt layout. Tak for hjælpen! --Lhademmor 21. dec 2008, 01:29 (CET)

Mange tak for den flotte barnstarm og de rosende ord~! :-D
Det er rart at se at du (og forhåbentlig også andre) sætter pris på de mange små ting jeg laver "behind the scenes", som jeg selvfølgelig fortsætter med.
~ Mads Ren`ai 21. dec 2008, 01:35 (CET)
Hov var lige på vej ind for at give dig en barnstar for det samme - men så må du i stedet nøjes med en lille småkage :-) Hvis du/vi kan tømme denne Speciel:Ukategoriserede_skabeloner har vi vist også fortjent en sneøl :-) --MGA73 22. dec 2008, 22:50 (CET)
Haha, ja sådan kan det jo gå. Men mange tak for småkagen~! :-D
Og ja. Jeg har i længere tid forsøgt at få ryddet op i de ukategoriserede skabeloner, og jeg må da sige at det går fremad med at få tømt ud i dem. Især efter at din bot havde fat i de mange lande-skabeloner.
Med lidt held, skulle det kunne lykkedes os at få den tømt for nu, snart. :-)
~ Mads Ren`ai 22. dec 2008, 23:01 (CET)
Ja landeskabeloner, flagskabeloner og de der R- og S-sætningsskabeloner og muligvis også nogel andre (kan ikke lige huske det). Det holdt også hårdt indtil jeg fik et tip fra Wegge om at bruge add_text.py. Hvis du har nogle idéer til større grupper der skal have samme kategori siger du bare til :-)
Ja, det var ellers ikke så lidt der skulle flyttes rundt på. Hehe.
Hvis jeg skulle sætte en finger på noget der måske kunne gøres, så ville det være at dele skabelonerne i Kategori:Datoskabeloner ud i kategorier efter hver måneds navn. Hvis det ellers giver mening.
Men ellers kan jeg ikke komme på noget. Men hvis noget dukker op, så stikker jeg lige hovedet forbi din brugerdiskussion. :-)
~ Mads Ren`ai 22. dec 2008, 23:10 (CET)

Hjælp er meget velkommen her[rediger kildetekst]

Hvis du orker må du meget gerne hjælpe her Kategori:Blindgydesider. Disse artikler mangler en kategori og evt. lidt wikificering før de tæller med i antallet af artikler. De "ødelagde" sidst spændingen omkring 100.000 artikler og kan gøre det igen hvis de ikke er kategoriseret og/eller wikificeret inden vi runder 100.000 artikler. --MGA73 29. dec 2008, 01:40 (CET)

Tja. Jeg kan jo ikke love at jeg kan udrette det store, men jeg vil da i det mindste tage et kig på det. :-)
~ Mads Ren`ai 29. dec 2008, 01:54 (CET)
Blot en enkelt kategori eller wikificering af et enkelt ord er formelt nok - så det kan næsten ikke være for lidt det du laver :-) Skulle der være nonsens imellem sætter du bare {{hurtigslet}} på. --MGA73 29. dec 2008, 01:59 (CET)

Tak for hjælpen forleden. Et andet projekt: Af alle ukategoriserede artikler fandt jeg kun et vedr. computerspil, så det lavede jeg ikke nogen underkategori til, men hvis der er noget af dette du kender, må du gerne sætte en kategori på Kategori:Ukategoriserede it-artikler :-) --MGA73 2. jan 2009, 23:23 (CET)

Det var så lidt. Du gjorde også selv et flot stykke arbejde. :-)
Og hvad angår det nye job: Som altid vil jeg da lige tage et kig på det, og gøre hvad jeg kan.
~ Mads Ren`ai 2. jan 2009, 23:31 (CET)
Tak - ja jeg håber at underopdelingen af Kategori:Kategori mangler er en hjælp. Har i alt fald set andre kaste sig over en underkategori. Men må hellere gå i seng nu - antallet af fejl er blevet for højt. --MGA73 2. jan 2009, 23:43 (CET)

Brugerside[rediger kildetekst]

Hej Mads Ren`ai, jeg vil foreslå dig at rette lidt på "width"-parameterværdierne på din brugerside. Som de er nu, kan hele siden ikke ses. Mvh --Sir48 (Thyge) 6. jan 2009, 14:52 (CET)

Hej Sir48,
Det ser faktisk ikke ud til at være mine "width"-parametre, men snarere galleriet med mine barnstars, der udgør problemet.
Jeg har dog en ide til, hvordan jeg retter det, så det vil jeg gøre med det samme.
Tak for tippet. :-)
~ Mads Ren`ai 6. jan 2009, 15:14 (CET)

Det er ok, men du kunne nu have reddet det ved at dele spalterne i 70% - 30% :) --Sir48 (Thyge) 6. jan 2009, 18:07 (CET)

Det forsøgte jeg. Men galleriet gjorde at siden blev strukket, så vidt jeg kunne se.
Men tja. Nu er det i hvert fald blevet rettet, går jeg ud fra. :-)
~ Mads Ren`ai 6. jan 2009, 18:12 (CET)

Hvordan holder du dig opdateret om katagorierne og hvordan ved man, hvilke der er "i brug"[rediger kildetekst]

Hej Mads Jeg har en wiki-side til mit gymnasium og da der ikke er skrevet mere end 5-10 artikler kunne jeg tænke mig at lave nogle "gode traditioner" med at dele op i katagorier. Hvordan laver jeg en ny katagori? og hvordan kan jeg finde ud af, om der er en katagori der dækker det samme? (er der en liste et sted?) --Limro 8. jan 2009, 23:06 (CET)

Hej Limro,
En ny kategori oprettes sådan set på samme måde som en almindelig artikel. Forskellen er blot at du skal huske at skrive "Kategori:" i starten af sidens navn. Så vil WikiSoftwaren automatisk registre at siden du opretter hører under Kategori-navnerummet.
Hvad angår søgning efter "lignende kategorier", så kan det gøres på et par forskellige måder.
  • Den første løsning jeg kan tænke på ville være at kigge efter artikler der ville ligge i samme kategori. Hvis du f.eks. lige har skrevet om Svendborg Gymnasium, men ikke ved hvor den hører til, så kunne løsningen være at søge efter en artikel om et andet dansk gymnasium, og se hvilke kategorier den har.
  • Den anden er at tjekke de andre sprogversioner af Wikipedia, for artikler der er om samme emne som den/de du vil kategorisere. Som regel vil du via et Interwiki-link på den f.eks. engleske kategori-side kunne hoppe over på den danske version af kategorien - hvis sådan en eksistere, vel at mærke.
  • En sidste løsning er ved hjælp af en avanceret søgning. Hvis du for eksempel leder efter en kategori til computerspil gameplay, men ikke ved om den eksistere, så kan du søge på "computerspil*". Joker-tegnet (*) er meget nyttigt i denne situation, da det vil sikre dig, at får alle kategorier der hedder noget med "computerspil" med i søgningen.
Jeg tror ikke umiddelbart at der findes andre måder at gøre det på.
Men jeg håber da at det jeg har skrevet i det mindste er til at forstå. :-)
~ Mads Ren`ai 9. jan 2009, 08:20 (CET)
Jamen jeg tror det var lige det jeg ledte efter. Tusind tak
--Limro 9. jan 2009, 15:29 (CET)

Forstår ikke din skabelon[rediger kildetekst]

Hej igen Mads Jeg kan ikke helt forstå den skabelon du har lavet du har lavet her. Jeg har prøvet at kopire den lige ind på min egen wikiserver, men det bliver et yderst grimt resultat jeg får frem.

  • Hvad indeholder "infoboks"? Er det mere end
style="border:1px solid #aaa; background-color: #f9f9f9; color: black; margin: 0.5em 0 0.5em 1em; padding: 0.2em; float: right; clear: right;" 
  • Hvorfor skal der være så mange mellemrum? Jeg tror det får min side til at gå helt banjo...

--Limro 9. jan 2009, 20:39 (CET)

Jeg må indrømme at jeg ikke er nogen ekspert i WikiSoftwaren. Men efter at have eksperimenteret lidt med skabelonen på din server (dog uden at gemme) er min konklusion umiddelbart, at du mangler nogen funktioner der understøtter læsning af ting some "#if"-parameteren, samt tr-/td-html koderne uden behov for "table".
Men som sagt, ved jeg i bund og grund ikke særlig meget når vi når helt ned i de grundlæggende koder, så ja.
Jeg vil foreslå at du prøver at kontakte en af sidens administratorer i stedet, da de ser ud til at have bedre fat i den slags, og vil sandsynligvis kunne give dig løsningen. :-)
  • Mellemrum: Hvad angår alle mellemrummene gør de ikke nogen større forskel, men er mest for at det ser ordentligt ud når man skal redigere skabelonen.
  • Infobox: CSS'en for "infobox" kan du finde her: MediaWiki:Common.css. Jeg skulle mene at du får brug for alle de koder der er under /* Infobox template style */.
Nåh ja. Nu jeg tænker mig om, så kan det forresten godt være at det er netop manglen på disse CSS-koder der gør at du har problemet. Du bør nok lige teste den teori først.
~ Mads Ren`ai 9. jan 2009, 21:27 (CET)
Så takker jeg mange gange for analysen :)
--Limro 10. jan 2009, 18:02 (CET)