Brugerdiskussion:Steenth/Arkiv 16

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Wikidata weekly summary #99[rediger kildetekst]

Wikidata weekly summary #100[rediger kildetekst]

Wikidata weekly summary #101[rediger kildetekst]

Wikidata weekly summary #102[rediger kildetekst]

Hej Steenth

Det var faktisk med fuldt overlæg, at jeg havde oprettet artiklen om japanske mangabind under Tankoubon og ikke Tankōbon. Årsagen er at ō og tilsvarende bogstaver med en streg over ikke findes i dansk retskrivning og ej heller tilsvarende på japansk. Stregen, en en:macron, bruges derimod på engelsk til at angive lange vokaler. På dansk angiver retskrivningsreglerne, at man i sådanne tilfælde kan bruge en eller to vokaler. Japansk-dansk ordbog af Mike L. Griebel (den eneste af slagsen) anbefaler to vokaler. I praksis er vi dog selvfølgelig nød til at undtage ved indarbejdede navne som så Tokyo, hvor en direkte translitteration egentlig ville give Toukyou.

Japansk adskiller sig en hel del fra vestlige sprog, idet sproget primært er bygget op på vokaler og stavelser bestående af vokal+konsonant foruden n som den eneste enkeltstående konsonant. Det ser man ikke umiddelbart ud fra stavemåden med kanji, 単行本, men tager vi læsemåden, der angives med hiragana i den japanske artikel, たんこうぼん, får vi ta-n-ko-u-bo-n.

Imidlertid er det sådan, at de fleste skriverier om Japan er baseret på engelske artikler og lignende, hvorfra ord og navne oftest genbruges uændret. I de fleste tilfælde gør det ikke noget, men lige de lange vokaler er en forskel. Stavemåden med macron forekommer ganske vist også på en række andre sprog, men deres informationer om Japan går også via engelsk. Den tyske artikel er for eksempel for en stor dels vedkommende netop baseret på den engelske. Men det rykker altså ikke ved, at dansk retskrivning ikke vil kendes ved macron og faktisk end ikke har et ord for det. --Dannebrog Spy (diskussion) 27. mar 2014, 23:50 (CET)

Jeg er ved kigge på Wikipedia:Henvisninger som måske er skrevet forkert/A-Z - og må jeg kigge hurtig kigge efter et eller andet at gå efter. Den er simpel hen for stor til at spørge efter hver tilfælge - så hvis du vil komme mig i forløbet - så gennemgå listen for det, som du synes er relevant. I dette tilfælge kiggede på interwiki-links til enwiki. --Steen Th (diskussion) 28. mar 2014, 00:02 (CET)


Wikidata weekly summary #103[rediger kildetekst]

Wikidata weekly summary #104[rediger kildetekst]

Fejlmelding fra skabelon Coord[rediger kildetekst]

Hej, jeg har ændret lidt i {{Infoboks verdensarvsområde}}, så der ikke længere vises fejlbeskeder i Great Zimbabwe. Har du lagt mærke til andre steder med den slags fejl, når {{Coord}} anvendes?--Weblars (diskussion) 7. apr 2014, 20:33 (CEST)

Kategori:Sider med fejlartig koordinatmærker bruges af Modul:Coordinates til at melde fejl. Den er blevet godt tømt. Så din ændring har haft sin positiv virkning. Der er en anden kategori - Kategori:Sider med fejlagtige koordinattags - hvor der er artikler, som skal kigges igennem.
På længere sigt bør Skabelon:Kortpositioner komme på linie med den engelske. Der sker meget af arbejdet i et lua-modul. Den kunne måske have løst nogle af problemer med håndtering af koordinater. --Steen Th (diskussion) 8. apr 2014, 09:17 (CEST)

Tak for at du rettede {{Infoboks verdensarvsområde}} til med den korrekte brug af if. Jeg er ikke helt dus med skabelon-sprog, og slet ikke LUA, selvom det sidste virker nemmere at læse.--Weblars (diskussion) 10. apr 2014, 12:56 (CEST)

Wikidata weekly summary #105[rediger kildetekst]

Flytning Kiev->Kijev[rediger kildetekst]

Vær rar at kigge her om konsekvenserne i forbindelse med flytningen. Jeg vil gerne vide, hvad der nødvendigvis skal gøres manuelt (læs af PerV), og hvad en eller anden "slavebot" kan løse? ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 16. apr 2014, 11:46 (CEST)

Fjernelse af søgning fra artikel[rediger kildetekst]

Hej Steenth, hvorfor har du fjernet kombi-søgningen fra artiklen Staude? --Honymand (diskussion) 18. apr 2014, 23:04 (CEST)

Jeg har haft kig på den søgning nogle år, da det er et http-link til en lokal side, da vi kan bedre håndtere interne links med wiki-syntaks end med http-syntaks og derfor har jeg en gang imellem konverteret de links til http til wikisyntaks. For et måneder siden er WPCW observation nr 90 kommet, der fanger løbende de http-links og det har medført at jeg meget hyppigt vil møde den søgning i Staude - så der skulle ske en eller anden.
Jeg har kigget lidt på alternativer. Jeg ved at der på toollabs (og den toolserver.org som er under afvikling), findes en værktøj til det samme, som også skulle give en bedre formatering af søgeresultatet. Men jeg ikke lige kunne finde den nu og her.. Men den kunne ses på. --Steen Th (diskussion) 19. apr 2014, 23:36 (CEST)
OK, søgningen er også at finde på Kategori:Stauder - måske man kunne henvise dertil. Men du har efterladt artiklen sådan at det sidste afsnit ikke giver mening - sætningen "Artikler kategoriseret som enten flerårige urter og haveplanter." er ikke korrekt dansk. --Honymand (diskussion) 20. apr 2014, 15:38 (CEST)