Cleo

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Disambig bordered fade.svg Ikke at forveksle med Cleo (polsk sangerinde).

Ellen Sofie Jensen f. Christiansen, bedre kendt under kunstnernavnet Cleo (8. december 1921 i Aalborg3. marts 2006 i Odder) var en dansk sanger og skuespiller.

I 1960'erne var hun med i radioprogrammet Spørg bare sammen med Simon Spies, Erhard Jacobsen og John Price. Herudover har hun sunget i Bakkens Hvile fra 1947-1963 og medvirket i fire spillefilm. I samme periode kom en række plader med, efter datidens forhold, vovede tekster. Bedst huskes "Zka vi sove eller hva'" fra Dirch Passer-filmen Pigen og greven. Til trods for mange års kunstnerisk fravær, stod hun stadig stærkt i publikums bevidsthed, og derfor var ingen i tvivl om stemmen, da hun indsang fire strofer på Kim Larsens cd "Forklædt som voksen" i 1986.

Hun var gift med styrmand Gorm Jensen, som hun mødte på Bakkens Hvile. Sammen adopterede de to børn, Andreas og Helmut. Andreas døde ved et trafikuheld, da han var i 20'erne. Efter at have trukket sig tilbage fra rampelyset, flyttede hun til Djursland med manden og sønnen Helmut, og åbnede her et kaffehus. Hun stillede op til kommunalvalget i Nørre Djurs Kommune i 1970 på sin egen liste og blev valgt ind, men genopstillede ikke til en ny periode.[1] Efter hun forlod politik, fortsatte hun dog med at deltage i den offentlige debat og knyttede ofte kommentarer til tidens problemstillinger.

Hun er begravet på Ørting Kirkegård.

Film[redigér | redigér wikikode]

Kilder og eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. Nekrolog: Nu sku' Cleo sove Ekstra Bladet 9. marts 2006
Vista-kdmconfig.png Artiklen om personen Cleo kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
Danmark Stub
Denne biografi om en dansker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi