Diskussion:Agurk (botanisk slægt)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Botanik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Botanik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af botanikrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Denne Wikipedia-artikel er omtalt i følgende kilde(r):
  • Torben Sangild, Trine Krebs (12. juli 2014). "Wiki-værkstedet". Radio24syv.

Hvad er en agurk, en frugt eller en grøntsag? --80.164.159.100 23. apr 2007 kl. 13:43 (CEST)

Nej, ikke eller - og. I kulinarisk forstand er den en grøntsag, mens den botanisk forstand er en frugt (hvis jeg husker ret). --Palnatoke 23. apr 2007 kl. 14:25 (CEST)

Flertydig: Hvor skal man ledes hen?[rediger kildetekst]

Med fare for at rippe op i en gammel diskussion: Da der er mindst tre betydninger af Agurk har jeg oprettet Agurk (flertydig). Spørgsmålet er, om ikke en søgning på Agurk skulle lede derhen, idet de fleste nok er mere interesseret i Almindelig Agurk end i denne formelle oversigt over cucumis-slægten. Det vil jeg foreslå. --Sangild (diskussion) 12. jul 2014, 18:26 (CEST)

Jeg vil mene at der ingen hovedbetydning er, og tro at den endnu uskrevne Agurk (frugt) er den betydning, der er tættest på at være hovedbetydning, så derfor foreslår jeg at artiklen om slægten flyttes til Agurkeslægten og Agurk sættes til at redirecte til Agurk (flertydig). --Palnatoke (diskussion) 12. jul 2014, 18:33 (CEST)
Det ville jeg gerne gøre, men jeg er lidt i tvivl om, hvad den korrekte metode er til at omdøbe osv. - og hvad med denne diskussionsside? Ole, kan du enten gøre det eller instruere mig i, hvordan man gør det? --Sangild (diskussion) 27. jul 2014, 22:53 (CEST)
Jeg synes ikke at man bør skrive Agurk (frugt). Jeg ville foreslå en sådan artikel sammenskrevet med Almindelig Agurk hvis den fandtes. Artiklen om Almindelig Agurk er meget kort, og kan med fordel i stedet udvides med afsnit om dyrkning, brug af frugten, økonomisk betydning osv. Men jeg synes at denne side (Agurk) bør flyttes til Agurk (slægt) for at give plads til at Almindelig Agurk efterfølgende kan flyttes til Agurk. Almindelig agurk (plante og frugt sammen) må absolut være hovedbetydning for ordet agurk fremfor agurkeslægten (som mest omfatter meloner), agurkefamilien, kortspillet eller andre ting. Agurk (flertydig) bør ikke flyttes. Mvh. Kartebolle (diskussion) 27. jul 2014, 23:29 (CEST)
(Se også diskussionen under Almindelig Agurk, hvor jeg opstiller tre muligheder for, hvordan vi kommer videre.--Sangild (diskussion) 27. jul 2014, 23:37 (CEST)