Diskussion:Apartheid

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Sydafrika Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Sydafrika, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Sydafrikarelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Sletningsforslag: Apartheid

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag

Denne side har været markeret med {{kilder}} siden Uge 35, 2007 og har ikke fået tilføjet i et væsentligt omfang. Vi bør derfor overveje, om den bør slettes og opbygges forfra, eller om vi på anden måde skal indføre en eller anden form for konsekvenspolitik vedr. sider, hvor der har været efterspurgt kilder i mere end to år. --Henrik (heb - tidligere hebster) 2. apr 2010, 17:28 (CEST)

  • Behold - Mangel på kilder er efter min mening kun noget vi skal advare folk om, men derimod ikke helt slette det. Nogle afsnit mangler til et par links, men ellers er der ikke andet at sige til det. Jeg støtter ikke sletning. --Masz 2. apr 2010, 17:47 (CEST)
  • Slet Slet påstande, der mangler kilde, medmindre de er meget sandsynlige. Brug {{km}} til at markere de resterende (sandsynlige) påstande og fjern så "top skabelonen" {{kilder}}. --MGA73 2. apr 2010, 17:55 (CEST)
  • Slet - Slet subjektive påstande, men ikke hele artiklen, da selve opslaget er vigtigt. Det er nok ikke muligt at tvinge brugerne til at fikse kildehenvisninger overalt, selvom det burde tilstræbes generelt for troværdighedens skyld. Desværre er fænomenet ret udbredt, især i de større artikler. --nik have
Bemærk, at ovenstående "stemme" er afgivet, efter jeg har konkluderet.
- Sarrus (db) d. 17. apr 2010, 18:12 (CEST)
Konklusion:
Ikke konsensus om sletning
- Sarrus (db) d. 17. apr 2010, 12:02 (CEST)

Apartheid betyder, at det var hudfarven som afgjorde hvem der bestemmer, hvor man må bo, bevæge sig, arbejde, gå i skole, gå i biografen, hvilke restauranter man må spise på, og så videre.

Betegnelser for hvide/sorte mv.[rediger kildetekst]

Artiklen nævner "sorte, farvede og hvide" - drejer det sig ikke kun om sorte og hvide? Linket til hvid bør i øvrigt rettes - der mangler en artikel om hvid som betegnelse for den hvide race, europæere eller hvad man nu skal kalde dem. --Jens Gyldenkærne Clausen 23. mar 2007 kl. 10:45 (CET)

Den engelsksprogede artikel beskriver at der var fire grupper: "The population was classified into four groups: Black, White, Asian (mostly Indian), and "Coloured"". --Palnatoke 23. mar 2007 kl. 10:58 (CET)
Det har du da ret i. Der er oven i købet en fin artikel om coloured - hvor det beskrives at det er en specifik betegnelse anvendt i Sydafrika. Jeg er lidt i tvivl mht. om "farvede" så er en problematisk oversættelse eller ej - men hvis der kommer en kyndig bedømmer (peer-reviewer) til artiklen, vil han/hun nok kunne vælge en fornuftig løsning. --Jens Gyldenkærne Clausen 23. mar 2007 kl. 11:14 (CET)

Eftersyn, kommentarer[rediger kildetekst]

Jeg har i dag sat {{Eftersyn}} på artiklen. Der er for nylig blevet tilføjet en tekst fra en skoleopgave - nogle informationer er misvisende, men der er også - så vidt jeg kan se - brugbare nye oplysninger i teksten. Men både den øverste (ældre) tekst og det tilføjede kan trænge til en kvalificeret redigering. --Jens Gyldenkærne Clausen 23. mar 2007 kl. 10:47 (CET)


MASSIV ÆNDRING[rediger kildetekst]

Så har jeg oversat den engelske apartheid artikel. Artiklen er ikke læst igennem for stavefejl/slåfejl, og den passer også elendigt ind i wikipedias formatering. Overskrifter, punktafsnit, opremsninger osv er dårligt lavet. Der mangler også en massiv mængde interne links. Jeg regner med at gennemlæse artiklen i aften eller i morgen eftermiddag. Bobber0001 26. apr 2007 kl. 13:32 (CEST)

Der er ingen referencer i artiklen. Artiklen bør opdateres med referencer til kildemateriale. (Skrev SHansen (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Enig. Du må meget gerne selv hjælpe til med arbejdet! :) --[[Bruger:PhoenixV|PhoenixV] 12. aug 2007, 16:05 (CEST)
Nu har artiklen så stået uden kilder i næsten syv år uden nogen har orket at finde kilderne til de mange påstande. Man kunne jo overveje at skære ned i de mange postulater. Det er muligt rigtigt, men uden kilder bliver det ikke andet end postulater. Pugilist (diskussion) 15. jun 2014, 16:01 (CEST)