Diskussion:Det Danske Spejderkorps

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

"H.K.H. Prinsesse Benedikte er protektor for DDS." røg ud ved den seneste ændring - er der sket en udskiftning? --Palnatoke 2. nov 2005 kl. 09:08 (CET)

Ifølge Kongehusets egen hjemmeside er der vist ikke sket ændringer.--Jørgen 2. nov 2005 kl. 09:20 (CET)

Stiftelsesår[rediger kildetekst]

DDS blev stiftet d. 16/12 1910. Den første spejderpatrulje blev oprettet i efteråret 1909 ved Gl Hellerup Gymnasium.

Uheldig artikel, nærmest brochureagtig[rediger kildetekst]

Håber at nogen med viden om spejderbevægelsen kan redigere og ændre den fra en brochure om korpset til en mere leksika-lignende artikel.

Størrelse[rediger kildetekst]

Både ved KFUM-Spejderne og DDS står der at de er størst. --Livtraser 22. jan 2007 kl. 13:55 (CET) http://typo.dds.dk/omdds.html fortæller at "Det Danske Spejderkorps har knap 30.000 medlemmer", hvad der er ca. 4000 flere end KFUM-Spejderne har. --Palnatoke 22. jan 2007 kl. 14:03 (CET)

OK, så skal oplysningen fjernes fra KFUM-Spejderne --Livtraser 22. jan 2007 kl. 14:15 (CET)

Tambourkorps[rediger kildetekst]

Bør listen over tambourkoprs ikke fjernes og evt. oprettes på en side om dem? De fylder ret meget her og er egentlig ikke så relevant.. Desuden bør man så også have alle andre spejdergrupper, hvilket først ville fylde enormt meget! --Anigif 17. okt 2007, 17:58 (CEST)

Helt enig, men jeg har meget svært ved at finde ud af hvordan tamburkorpset er organiseret i forhold til DDS. Er det et seperat korps med en administrationsaftale? - eller er det en del af DDS a la det gamle SMUK system? --WikiDahl 17. okt 2007, 18:03 (CEST)
Nu har jeg ikke lige noget officilet om det, men jeg mener at Tambourkorpsene er under DDS (som fx også søspejderne er?), men de laver bare ikke spejderarbejde og har vist egentlig heller ikke DDS' uniformer. Men er da noget man kunne undersøge. (Offtopic kaldes det stadig SMUK, men hvad det står for er så mange meninger om =P) --Anigif 17. okt 2007, 19:58 (CEST)
Tambourkorpsene er under DDS, på samme måde som søspejdere og "almindelige spejdergrupper er". De er specielle ved at fokusere på musik, ligesom søspejderne fokuserer på sejlads/søaktivitet. Både tambourkorpsene og søspejderne har deres eget netværk. Musikspejderne har nogle steder "gallauniformer" men følger alle DDS' uniformsvejledning. --(Skrev Gu (diskussion • bidrag) 20. okt 2007, 20:26 CEST. Husk at signere dine indlæg.)
Lige et indspark - SMUK står for Særligt Medlem Under Korpset, og i princippet er alle over 23 år uden lederstatus henvist til at være SMUK for at have en korpstilknytning - også centermedarbejdere, der ikke er aktive ledere i egen gruppe! Der skal altså ikke skrives ledererklæring for at tage et ansvar for spejdere på et spejdercenter. Til gengæld har vi selv fået indført pædofilattest for os. Og bemærk at vi ikke har en artikel om mit eget (dejlige) spejdercenter (Please skriv om Gurredam, nogen!:-). Á pro pos SMUK - den tilsvarende ordning i KFUM-spejderne hedder Den grønne Gruppe. --Jørgen 28. okt 2007, 12:38 (CET)
Men fandt ikk eud af hvad konklussionen var. Uanset hvor meget de hører til under korpset, fylder en (her unødvendig) liste en del og bør nok flyttes. Om de så skal have en selvstændig artikel (Tambourkorps (DDS)?) ved jeg ikke --Anigif 25. mar 2008, 10:08 (CET)
Jeg er enig - de fylder for meget i forhold til den virkelige andel. Kan man ikke blot kalde den nye artikel Tambourkorps og så fylde alt hvad man kan finde om dem ind? Det kunne jo være at KFUM'erne og de grønne piger havde nogen, der kunne nævnes her. Det kræver næsten en opsøgende kontakt for at finde ud af om der er grønne tambourkorps. Jeg mener at de findes. Det ville også være naturligt at linke til en artikel om de forskellige pige-, drenge- og bygarder. --Jørgen 25. mar 2008, 23:25 (CET)
Jeg ved i hvert fald at der findes grønspejderorkester her i Lemvig, så kunne prøve at spørge nogen af dem om det - de burde da vide noget. Gruden til, at jeg tilførte "(DDS)" til navnet, er, at der i hvert fald også findes Livgardens Tambourkorps. Men ja, man burde nok på den ene eller anden måde lave en samlet side, fx Tambourkorps (Spejder) (at FDF'er så også har de korps (og ikke er spejdere) er en anden diskussion) og så bliver Tambourkorps flertydig. --Anigif 26. mar 2008, 09:07 (CET)
Artiklen Tambourkorps bør vel forklare, hvad sådan en ting er - med links til de forskellige tambourkorps. --Palnatoke 26. mar 2008, 09:10 (CET)
Lige netop det jeg mente! Eller.. Ja, havde jeg ikke lige tænkt over, men du har ret i, det skal være sådan --Anigif 26. mar 2008, 09:27 (CET)
Lige for at få begreberne på plads: Er der nogen indholdsmæssig forskel på tambourkorps, marchorkestre og bygarder? Med Google: tambourkorps finder jeg fx denne liste, og på udenlandsk Wikipedia finder jeg de:Spielmannszug og en:Marching band, der lader til at behandle samme emne. --Palnatoke 26. mar 2008, 09:35 (CET)
Der er også Helsingør Pigegarde, Ballerupgarden oma. Listen er langtfra komplet, men det kan en systematisk research jo råde bod på. --Jørgen 26. mar 2008, 11:55 (CET)

Leksikon eller reklame?[rediger kildetekst]

jeg har stor respekt for spejderkorpset, men finder hele indledningen her problematisk. Især fordi den i modsætning til at være informativ er konkluderende og iøvrigt udfra organisationens egen aktuelle selvforståelse og dertil absolut ikke i en historiks-saglig kontext. Tøver dog personligt med at gå ind og redigere artiklen, men mener at det bør ske, dog helst af nogen der har solid spejderhistorisk baggrund.

Jeg har, uden malice, tilladt mig at supplere med bare en enkelt information om korpset - dets danske grundlægger og første leder og den danske oversætter af Baden-Powels grundbog. Artiklen om Cay Lembcke har jeg også selv tilladt mig at skrive, udfra bedste viden og de kilder jeg har - oprindeligt selv uddannet historiker. Men artiklen bør hurtigst muligt udvides med biografiske og om muligt bibliografiske data.

Mvh --CarstenLevin 28. okt 2007, 12:17 (CET)

Sammenskrivning omkring kurser[rediger kildetekst]

Der har været en diskussion omkring sletning/sammenskrivning om artiklen PLan (kursus). Da kurserne alene ses at have relevans for DDS, har jeg indskrevet 2 artikler om kurser i artiklen. Det øger efter min opfattelse overskueligheden, og man reducerer mængden af "dobbelt-information". --MGA73 26. aug 2008, 22:56 (CEST)


Der er nogen der til stadighed redigerer denne artikel til en reklame[rediger kildetekst]

"bliver udfordret på deres sanser og kreativitet" "sover i telt og laver selv mad over bål" " og udfordrende aktiviteter. Kammeratskabet er vigtigt, og de tager gerne på lejr, vandretur med oppakning, orienteringsløb eller laver byggeprojekter" osv osv - det bør kunne gøres bedre på Wikipedia, men er svært når nogen helt systematisk går ind og agerer på firmaets vegne. --CarstenLevin 26. jan 2009, 06:53 (CET)

Jeg forstår ikke helt problemet i alle de eksempler du giver. Hva der er nu galt i at fortælle hvad man laver på lejre? Kan godt følge dig i, at der godt kan være nogle problematikker gennem artiklen, men det vil nok automatisk komme, hvis det er et medlem af korpset der skriver det. Selvfølgelig er det måske forkert at det er dem der skriver i artiklen, men man kan for det første ikke holde folk fra det og for det andet er der nok ikke mange andre der har interesse i at skrive artiklen.
Jeg ved ikke hvornår jeg vil få det gjort, men kan da godt prøve at læse den igennem en gang ved lejlighed. Men det ved jeg heller ikke om er forkert, når jeg nu selv er DDS'er? Og husk desuden at Det Danske Spejderkorps ikke ligefrem er et firma ;) --Anigif 26. jan 2009, 10:32 (CET)

Divisioner[rediger kildetekst]

Divisionerne er intern struktur og som sådan irrelevant for udenforstående. De enkelte spejdergrupper markerer sig (mere eller mindre) i lokalsamfundet, men divisionerne er blot en arbitrær gruppering, som ikke ses udefra. --Palnatoke (diskussion) 29. aug 2012, 19:34 (CEST)