Diskussion:Idrætsforening

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Kilde mangler for definition[rediger kildetekst]

Der står "En idrætsforening er en forening, der ikke inkluderer sport (konkurrence) i sit formål. Hvis sport inkluderes i formålet, er der tale om en sportsforening.", men der er ikke belæg for dette i den anførte kilde.

Dels udtaler kilden sig overhovedet ikke om foreninger. Og dels siger kilden at sport er en type idræt hvor der er konkurrence. Den siger ikke idræt udelukker sport, eller at en idrætsforening ikke kan dyrke konkurrenceidræt.

I øvrigt er definitionen højst underlig idet alle foreningen som ikke er sportsforeninger, f.eks. fagforeninger, grundejerforeningen, andelsforeninger, hobbyforeninger etc. tilsyneladende er idrætsforeningen. Jeg ville forvente en definition som inkluderede udøvelse af idræts i definitionen. Mvh. Kartebolle (diskussion) 17. sep 2016, 02:21 (CEST)

Denne version lader til at være den seneste gode; Bruger:Kontoreg bør nok redegøre for sit syn på sport og idræt. --Palnatoke (diskussion) 17. sep 2016, 08:33 (CEST)
Til orientering har vedkommende lavet tilsvarende redigeringer på Wiktionary-opslagene sport (diff), idræt (diff) og idrætsforening (diff). Ifølge Den Danske Ordbog kan det også inkludere konkurrence. Der er da også adskillige fodboldklubber, der hedder noget med "IF", altså idrætsforening, f.eks. Brøndby IFog Silkeborg IF.
- Sarrus (db) d. 17. sep 2016, 13:09 (CEST)

Jeg har løst problemet med vrøvl i definitionen ved at omskrive artiklen. Mvh. Kartebolle (diskussion) 18. sep 2016, 09:35 (CEST)