Diskussion:InterCityLyn

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Bane Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Jernbaner, et forsøg på at koordinere oprettelsen af jernbanerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Hvor stammer artiklens og underartiklernes oplysninger fra? Så vidt jeg kan se i DSB's køreplan, er der ét lyntog om morgenen fra hhv. Sønderborg (5.05), Struer (5.34) og Esbjerg (5.57) til København H, og ingen den anden vej. Kastrup er slet ikke inde i billedet. På øvrige afgange skal man på en større del af strækningen køre med InterCity- eller regionaltog.

Artiklen og dens underartikler bør samles i InterCityLyn (det rigtige navn), da der næppe kan skrives ret meget om de enkelte lyntogsstrækninger.

- Kåre Thor Olsen (Kaare) 14. jul 2007, 11:47 (CEST)

Sammenskrivning[rediger kildetekst]

Jeg synes ikke vi skal sammenskrive InterCityLyn med Lyntog, fordi det er mere overskueligt at have emnet i en selvstændig artikel og fordi der er omkring 150 henvisende sider til artiklen. Men jeg er heller ikke stærkt imod, for den er jo nem at flette ind som et afsnit i "Lyntog".--Weblars (diskussion) 8. jul 2016, 09:17 (CEST)

Jeg synes også vi brude holde de 2 typer af tog adskilt, hvor Lyntog dækker perioden op til at Litra MA blev afløst af IC3 - dvs. skille ved 1990. Det er Bruger:Morten Haagensen, som har stillet forslaget. --Steen Th (diskussion) 8. jul 2016, 10:07 (CEST)
Lyntog er et vagt defineret sprogligt begreb, "InterCityLyn" er et konkret markedsføringsnavn for et produkt. Artiklens navn burde i øvrigt skrives "Intercitylyn" iht. Wikipedias navngivningsregler. --Madglad (diskussion) 10. jul 2016, 11:08 (CEST)