Diskussion:Lisbet Lærke

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Sletningsforslag: Lisbet Lærke

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag

Jeg har svært ved at se Lisbet Lærkes notabilitet. Hun har udstillet i en pølsevogn i Hjørring, og den første maleriudstilling fandt sted i januar 2010, hos Nordea i Østergade, Hjørring. Medlemsskabet af IAPMA siger ikke det store, udover at vi alle kan blive medlem hvis det ønskes. Bemærk i øvrigt artiklens diskussionsside. --Pixi Uno 3. aug 2011, 19:58

  • Slet - --Pixi Uno 3. aug 2011, 19:58
  • Slet - Selvpromovering, også via manager eller marketingskonsulent, hører til andre steder end på Wikipedia. --Medic (Lindblad) 3. aug 2011, 21:03
  • Slet - Jeg savner i den grad andre, neutrale referencer - måske de ikke rigtig findes. --Arne (Amjaabc) 3. aug 2011, 21:07
  • Jeg er ikke manager eller marketingmedarbejder for Lisbet Lærke, hvis hun ikke kan ligge på wikipedia, så er der ingen nulevende kunstnere eller musikere, sangskriver, der kan. Enhver kan gå ind på de meget kendte kunstneres artikler her i wikipedia og finde deres udgivelser, hvorefter, man frit kan gå ind på nettet og bestille dem ... DET ER MARKEDSFØRING ... Der er overhovedet ingen henvisninger til salgflader for Lisbet Lærke på nettet i denne artikel, og da hun tiltrækker 9000-10000 besøgende til Nordjylland om året i hendes arbejdende atelier, er hendes notabilitet ikke til diskussion, hun har gjort sig selv kendt på grund af hendes dygtighed. 4artlovers (CEST)
  • Slet - En encyklopædi er normalt konservativ og optager ikke personer der lige pt påkalder sig opmærksomhed, og slet ikke et lokalt tilfælde. Lad os se om et par år om notabiliten er tilstede. --Villy Fink Isaksen 3. aug 2011, 21:28 (CEST)
  • Slet --Pacx 4. aug 2011, 01:08 (CEST)
  • Slet --De nys fundne kilder syntes jeg ikke hjælper stort med at fastslå en notabilitet, som kommer ud over lokalområdet. Knud Winckelmann 6. aug 2011, 12:44 (CEST)
  • Slet - Jeg har vanskeligt ved at vurdere Lisbet Lærkes meritter, men opretteren synes at være særdeles tæt på. Har Pixi Uno ret i, at det er mand og kone (og det har Pixi jo nok, når har skriver det ;-)), er sagen klar. Pugilist 10. aug 2011, 17:17 (CEST)
Konklusion:
Artiklen er hermed slettet
- Sarrus (db) d. 11. aug 2011, 09:42 (CEST)

Til forskel fra du, der der sidder og censurerer her Wikipedia, så kender jeg den pågældende person, som udgør emnet for denne side, og hun er mindst lige så relevant for wikipedia som diverse massemordere. Forleden bad jeg om at få genoprettet siden Lisbet Lærke, som én eller anden (ukendt) havde oprettet i maj 2010, og som så én eller anden fejlagtigt havde nedlagt med begrundelsen, at det, der stod var noget noncense, og at Lisbet Lærke ikke eksisterer. Det gør hun, og hun bliver én af samtidens mest betydningsfulde og talentfulde skabende multikunstnere, med flere musikudgivelser , internationale udstillinger, auktioner, o.s.v foran sig. Hun er udover at være skabende kunstner også samtidig filosof og idealist, d.v.s hun lever efter sine egne idealer, også er hun iøvrigt et sødt, ordentligt og retskaffent menneske, der har en dyb respekt for andre mennesker, og fortjener at blive behandlet med den samme respekt... Så kunne vi venligst indgå i en dialog om siden her... Måske kunne I lade en person, f. eks. mig, der kender hende og hendes kunstneriske univers skrive artiklen færdig uden afbrydelser og fejlinformationer og uden at sætte hende i miskredit overfor hele verden. 4artlovers. (Bent Voldby Henriksen.) (Skrev 4artlovers2011 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Det er muligt at hun bliver én af samtidens mest betydningsfulde kunstnere, og det har Du jo en klar interesse i som hendes gallerist og webredaktør, og derfor klart for tæt på til at forholde dig neutralt. Se også: Wikipedia:Skriv Wikipedia fra et neutralt synspunkt. For nuværende er det svært at se at hun opfylder Wikipedia:Kriterier for biografier, og argumenter fra din side kan i denne sammenhæng kun opfattes som kommerciel reklame. - mvh. Nico 3. aug 2011, 09:46 (CEST)

Nico, at Lisbet Lærke i 2 år har været dygtig nok til at kunne være den eneste kunstner i et galleri i en krisetid, skal hun da ikke straffes for, og når I ikke vil have den kildedokumentation (tilfældigvis en gallerihjemmeside uden webbutik) stående for, hvad hun har udrettet, så I kan jo heller ikke tillade jer at skrive, at der mangler kilder, for jeg HAR opgivet dem. Siden kan dårligt nok blive mere neutral, end den er lige nu. Som du kan se, er der andre medier, der finder hende interessant nok til at skrive om, hun fylder 4-5 sider på google, et faktum, der gør, at det er decideret pinligt for jer, at I ikke vil acceptere hendes tilstedeværelse i wikipedia. I skriver jo, at for at kunne skrive om en person, så kræver det, at man kender vedkommende. Der står ingen steder i reglerne, at man ikke må være tæt på den person, man skriver neutralt om. Folk, der er tilhængere af politiske partier skriver f.eks. om polikere, som sælger et budskab, og dét er da ikke neutralt. 4artloverts.

At der er en masse Googlelinks indikerer jo bare at du er et effektivt marketingsmenneske, og siger ikke så meget om kunstneren, men mere om dine intensioner om reklame for hende ; Jeg bemærker at hovedparten af google-henvisningerne er via dit gallerioctopusart. Læs venligst Wikipediasiderne der er henvist til ovenfor, og på din brugerside - Nico 3. aug 2011, 10:47 (CEST)
IAPMA kan vel sikre notabiliteten, men lad venligst andre mere neutrale personer redigere artiklen fremover. - Nico 3. aug 2011, 11:45 (CEST)
Googlesøgning giver bla. denne:
Marie Lærke Voldby Henriksen - Genealogy - Geni - [ Oversæt denne side ]

www.geni.com/people/Marie-Henriksen/600000001008078784429 Sep 2010 – View Marie Lærke Voldby Henriksen's genealogy on Geni, a free resource helping Marie ... Immediate Family: Daughter of Bent and Lisbet Lærke ...

Noget tyder på en tætpå-forbindelse. --Villy Fink Isaksen 3. aug 2011, 21:44 (CEST)
Som søgeord er brugt: "Bent Voldby Henriksen Lisbet Lærke" - Bent Voldby Henriksen = 4artlovers, se første indlæg her på siden. --Villy Fink Isaksen 3. aug 2011, 22:06 (CEST)
Bent Voldby er i følge Lisbet Lærke selv, hendes ægtemand. --Pixi Uno 4. aug 2011, 15:42 (CEST)

Indlæg flyttet fra artikel til diskussionsside[rediger kildetekst]

Følgende er flyttet fra artiklen hertil:

Kære alle I "Redaktører" sæt jer ind ind i sagerne, før I retter og skriver noget forkert i en fuldstændig neutral artikel. Hvis I tvivler på Lisbet Lærke´s notabilitet på grund af jeres egen uvidenhed og mangel på evner til at researche, så kunne I jo rette henvendelse til hende selv, I stedet for at behandle hende respektløst her på wikipedia. Da I sletter alle mine kommentarer i diskussionen, er jeg nødt til at skrive det her for at komme til orde, for mage til censur, skal man lede længe efter. 4artlovers.

Indsat af Pugilist 3. aug 2011, 22:18 (CEST)

@4artlovers: Jeg kan ikke se, at dine kommentarer i diskussionen er blevet slettet. Der er blevet justeret i dine bidrag i artiklen. Disse ændringer kan diskuteres her på siden. Pugilist 3. aug 2011, 22:24 (CEST)

Hvis du ikke kan se, de er blevet slettet, Puglist, så er det nok fordi du ikke har fulgt med hele vejen. At jeg har rettet her i artiklen skyldes dels faktafejl og stavefejl skabt af de andre redaktører... Jeg kan se ovenfor, at man nu endelig har haft gang i researchen og set, at Lisbet og jeg er gift, hvilket ikke er og aldrig nogensinde har været en hemmelighed, I redaktører forholder jer overhovedet ikke til artiklen eller artiklens indhold. I betvivler Lisbet Lærke´s notabilitet, selvom det er mig, der har foreslået artiklen, og dét at man har sat tvivlsboksen ind omkring Lisbet Lærke´s notabilitet, viser bare, at I ikke forholder jer til dét der står i artiklen, som enhver kan se, er FULDSTÆNDIG NEUTRAL, hvorved kun I kun udstiller jer selv og jeres egen uvidenhed her. Man kan undre sig over, at mennesker, der overhovedet ingen notabitilitet har for samfundet skal vurdere, om en skabende multikunstner indenfor adskillige kunstarter har notabilitet, og man kan undre sig over, at de frit kan lægge deres egne artikler ind om sig selv, JERES INDBYRDES DISKUSSION HER LIGNER SELVPROMOVERING PÅ LISBET LÆRKE´S BEKOSTNING ... Lisbet Lærke har dokumentation på alle de udstillinger, hun har lavet, så der er INGEN notabitilitetsproblemer omkring hendes person, og I bedes venligst lade være med at sætte hendes person i miskredit, når der er et dokumenteret medlemsskab i en international organisation,IAPMA, hvor man kun kan komme ind som kunstner, hvis man laver noget unikt. Lisbet Lærke er så rent faktisk i sin egenskab af papirkunstner oprindeligt blevet indviteret ind i organisationen på baggrund af hendes seneste julehjertekunstudstilling: "Berømtheder ... Celebrities", men dét evner I ikke at forholde jer til .... Det kan frit lade sig gøre, hvis man har interesse i papirkunst / papirfremstilling at blive medlem af organisationen, IAPMA, men som papirkunstner, kan man ikke uden videre optages i verdens førende papirkunstnerorganisation, IAPMA, uden at man er godkendt af organisationen, og vitterlig kan bevise, at dét man laver er unik kunst. 4artlovers. (Skrev 4artlovers2011 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Enhver side har tilknyttet en "historik" (fanebladet "Se historik"), hvor alle ændringer fremgår. Ved at gennemgå disse ændringer, kan du ved selvsyn konstatere, at der ikke er nogen, som har slettet dine indlæg.
Hvis du mener, at et emne er notabelt, bør du indhente uafhængige og troværdige kilder, der kan underbygge dine argumenter.
Der er ikke rejst tvivl om, hvorvidt artiklens indholdt er neutralt. Derfor diskuteres det heller ikke.
Eftersom Wikipedias indhold skabes af brugerne, er det også de samme brugere, som træffer beslutningerne. Wikipedia har ingen redaktion, som kan inddrages eller kontaktes.
Jeg har særdeles svært ved at se, hvorledes diskussionen kan være selvpromovering. Alle andre end dig diskuterer i en sober og saglig tone.
Hvis du kan finde dokumentation, som kan overbevise om, at hun er notabel hvorfor gør du det så ikke?
Ifølge IAPMA's egne medlemsbetingelser, er det ikke et krav, at man skal skabe noget unikt. Så måske ville det være på sin plads, at du fremviste dokumentation for (også) denne påstand?
Personligt har jeg svært ved at blive overbevist, når der kun er personlige holdninger og meninger. Hvis artiklen skal bestå, må du finde de kilder, som du bliver ved med at påstå, findes. --|EPO| COM: 4. aug 2011, 16:32 (CEST)

Hej Pugilist eller hvad du nu hedder, jeg har ikke på noget tidspunkt været usober i min måde at optræde på her i diskussionsforummet. Den påstand, der står allerøverst i diskussionen her om, at Lisbet Lærke kun har udstillet i en pølsevogn kommer fra en artikel hos Nordjyske Medier helt tilbage i november-december 2009, som vi har bedt dem om at fjerne fra internettet, fordi den er fyldt med faktafejl, og fordi der er et forkert foto sat ind i artiklen, så den kan ikke bruges til at betvivle Lisbet Lærke´s notabilitet, hvilket jeg også tidliger har skrevet tidligere 1. gang hendes notabilitet blev anfægtet af en person, der overhovedet ikke havde forstand på unst og musik....Da artiklen forleden blev genoprettet fra tidligere, slettede jeg ALT, hvad den tidliger skribent havde skrevet, da det var uoverskueligt sat op og fyldt med faltafejl. I den forbindelse satte jeg en del eksterne links ind, som bestemt IKKE havde noget at gøre med hendes arbejdende atelier og galleri´s hjemmeside, og lige så hurtigt, jeg lagde disse eksterne links ind, blev de fjernet af en anden redaktør.... IAPMA´s regler om optagelse står de selv for, jeg ved bare, at Lisbet Lærke er blevet optaget på sin evne til at fremstille den specielle papirkunst hun laver, og jeg tvivler meget stærkt på, at nogen kan gøre hende det efter. Hvis I kan finde nogen, der kan lave 6 strimlede julehjertekunststykker med forskelligt motiv på for- og bagside, så I slette hende.... Der står iøvrigt højt klart og tydeligt i jeres politik, at hvis man er i tvivl om en person notabilitet, skal det komme vedkommende til gode, og Lisbet Lærke opfylder ikke nogen af de forudsætninger, der skal til for at ikke at have notabilitet.... Derudover så er der en ting, jeg ikke har haft mulighed for at nævne, men som også skal med, nemlig at hun er KODA-registreret som professionel komponist og teksforfatter, det betyder, at hun rent faktisk tildels lever af at sælge sin musik/noder til andre musikere, længe inden hun overhovedet har udgivet noget. Hendes 1. musikudgivelse kommer til efteråret 2011. Jeg skal finde nogle eksterne links frem til jer igen-igen, skal jeg bare sætte dem ind her? eller skal jeg sætte dem ind i artiklen?... Artiklen er jo fuldstændigt neutral, der står inetet forkert i den og det er fuldstændigt urimeligt at fjerne den p. gr. a. en diskussion, der er kørt helt af sporet, fordi 4-5 redaktører har set sig vrede på mig, fordi de ikke selv har sat sig ordentligt ind i personen Lisbet Lærke, det er simpelthen ikke rimeligt overfor hende som kunstner. Jeg må bede parterne forholde sig til artiklens nuværende udformning ... og ifølge wikipedias regler ER neutraliteten i artiklerne hovedforudsætningen i notabiliteten. v.h. 4artlovers4artlovers2011 4. aug 2011, 19:30 (CEST)

Nå, det fik jeg ikke lige svar på, så du får nogle eksempler på links her, af forskellig karakter, hvor andre har skrevet om og filmet Lisbet Lærke uden forudgående aftaler og uden betaling af nogen art i flere forskellige sammenhænge, hvor hun arbejder som kunstner.

Maleriudstilling i Arbejdernes Lands Bank. (Kilde: Hjørring Nyt, sommeren 2011) http://hjoerringnyt.dk/nyhed/Multikunstner-p%C3%A5-Sct-Olai-Plads/Nordjyske/3906357.aspx


Maleriudstilling Hjørring bibliotek (Kilde Vendelbo Posten, Nordjyske Ugeaviser, sommeren 2010) http://www.nordjyskeugeaviser.dk/VisArtikle/tabid/53/Default.aspx?AID=60131841 (Kilde Nordjyske ugeaviser).


Lisbet Lærke deltager i frivilligt arbejde for fremme af væksten i Nordjylland i netværksmøder og grupper med andre kunstnere i Lysets Land, hvor hun yder et betydeligt stykke arbejde arbejde som vederlagsfri idémaskine, da hun er en af Nordjyllands mest velbesøgte kunstnere…. Interne dokumenter fra grupperne udleveres IKKE som dokumentation, men hendes deltagelse i planlægningen af NATUREN+ projektet, bl.a. "Arts and Craft´s ugerne" foregår i kraft af, at hun er billedkunstner og kunsthåndværker, fremgår af følgende link: http://www.toppenafdanmark.dk/danmark/da-dk/menu/partnerforum/naturen-plus/kunst-og-kunsthaandvaerk/naetvaerksmoeder/netvaerksmoder.htm. (Kilde: Lysetland.dk)

Lisbet Lærke er et socialt og meget ansvarsbevidst menneske, så da Tommy Legéne Jørgensen for nyligt spurgte hende, om hun ville donere et maleri til NEPAL2010 projektet, hvor overskuddet af auktionen og litografioptrykkene går til bygning af en kombineret skole og herberg til gadebørn i Katmandu, var hun ikke et øjeblik i tvivl, hun donerede et maleri til organisationen…. Tommy har udover Lisbet Lærke 12 andre og mere berømte skabende multikunstnere i sin fold, så det er en anerkendelse at komme i selskab med f.eks Lars H. U. G. Tommy legéne skriver om Lisbet Lærke nederst på denne side: http://nepal2010.dk/da/nyheder-personer/ (Kilde: Tommy Legéne Jørgensen, NEPAL2010)


Musik-kunst-udstillingen ”Det Store Maskefald 1,2 & 3” (Kilde: Frii, Nordjyske Medier) http://www.friii.dk/visbegivenhed.aspx?stamkortid=500668


Lisbet Lærke blev d. 1/6 interviewet uventet og uden forberedelse af en lokal TV-station,( som vi på ingen måde sponsorerer) lige midt i sin promoveringskoncert d. 1/6 2011 på P. Nørkjærs Plads. Linket er eksternt, og JOURNALISTEN beder hende om at beskrive stedet, hvad hun laver og er i gang med på dette tidspunkt af forskellig slags kunst. Der indgår også noget af hendes musik i linket, man ser hende optræde. Musikken er ikke udgivet endnu, og må IKKE lægges på wikipedia,, da den er KODA-registreret, og Lisbet Lærke har rettighederne til den, men det beivser i hvert fald at hun er temmelig unik i sin personlighed, der er ingen,der laver det samme som hende… Med hensynt til Lisbet Lærke´s notabilitet for Nordjylland og Danmark, så bedes man bemærke, at indslaget er lagt på så sent som i går aftes og bemærke, hvor mange besøgende indslaget har haft allerede nu. Det blev i juni sendt på KanalHjørrings Tv-kanal i loop i 5 gange i timen i 2 døgn i træk, uden at vi bad om det, så det fortæller noget om, hvor vigtig en person for hun er for Nordjylland. Teksten under videoen har journalisten lånt fra et tidligere indslag på internetkanalen kanalhjoerring.dk, og der er vistnok linket over til den i forvejen på artiklen i wikipedia. http://www.kanalhjoerring.dk/index.php?id=7&tx_ttnews%5Btt_news%5D=11062&cHash=1801a322db1bdf6462e0a292923bca21

Jeg håber, dette er nok, ellers må I selv gå ind på google og finde resten. M.v.h. 4artlovers4artlovers2011 4. aug 2011, 20:46 (CEST)

Det er nogle ganske fine og glimrende links du har fundet om din hustru. De er nemlig med til at vise mig at hun på ingen måde er notabel til en artikel på Wikipedia. Det viser i øvrigt også at de normer der er besluttet omkring "tæt på" problematikken er ganske relevante, så vi undgår ægtefolk, gode venner, kollegaer etc. der skriver om noget de står så nært, at de ikke kan se sagen i den store Wikipedia-sammenhæng. Hvis du satte dig ind hvad Wikipedia er for en størrelse, vil du også ha´ forståelse for at artiklen om din kone med stor sandsynlighed bliver slettet inden for få dage. Mvh. --Pixi Uno 6. aug 2011, 07:21 (CEST)