Diskussion:Retsliberalisme

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Filosofi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Filosofi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af filosofi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Politik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af politikrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Jeg har oprettet denne side, da den er refereret mindst 2 steder ("Retsforbundet" og "Georgisme"). Jeg har ikke skrevet mere om emnet, da jeg er i tvivl om jeg kommer i konflikt med reglerne for selvbiografi. Det forholder sig således at begrebet "retsliberalisme" oprindeligt blev vedtaget af Retsforbundet selv, og da jeg er ikke-menigt medlem af partiet, kan det virke som en interesse-konflikt. Tilgengæld vil en faktuel beskrivelse af hvad det indebærer et stykke af vejen nok også kræve nogen, der kan grave i partiet ide-historie. Jeg afventer en evaluering af sidens relevans. --APMDK (diskussion) 20. sep 2016, 22:13 (CEST)

Jeg vil vurdere, at da der ikke er tale om reklame som sådan, men præsentation af et begreb, der også er anerkendt uden for Danmark, må det godt kunne lade sig gøre, at du skriver mere på artiklen. Det vil naturligvis hjælpe, hvis du anlægger et bredere perspektiv end "ren Retsforbundet" - men jeg kan jo se, at artiklen er koblet til et par artikler på andre sprog, og et hurtigt kig på den engelske siger mig, at det bredere perspektiv bestemt er muligt. Der er også nogle internationale kilder at trække på - ikke at det ikke kan tillades at bruge danske eller for den sags skyld fra Retsforbundets materiale, så længe det er bredere tilgængeligt. Men skulle der findes nogle grundigere, mere neutrale kilder på dansk, er de naturligvis også velkomne. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 21. sep 2016, 12:48 (CEST)
Min bekymring for min rolle i forhold til reglerne er mest at selvom der eksisterer et internationalt begreb, der dybest set dækker over det samme, så er selve ordet "retsliberalisme" reelt opfundet af Retsforbundet selv (i fordums tid) og det har nogle lidt særlige nuancer (i reference til Severin Christensen) som gør det til en særligt Dansk variant som det dybest set er Retsforbundet selv, der har defineret. (før ordet "geo-liberalisme" i øvrigt blev opfundet internationalt). Mao ... der vil være tale om at skulle beskrive denne særlige Danske variant i relation til det bredere internationale perspektiv. - Og dette kan næppe undgå at inkludere kilder fra Retsforbundet selv.--APMDK (diskussion) 21. sep 2016, 17:36 (CEST)