Diskussion:Undulat

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Fugle og Ornitologi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fugle og Ornitologi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fugle- og ornitologi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Videnskabelig litteratur[rediger kildetekst]

Hejsa, Jeg har et spørgsmål som jeg håber nogen kunne hjælpe mig med snarest. Jeg har en undulat, og jeg er interesseret i at studere dens oprindelse. Jeg har hørt at fuglen er den ældst overlevede race siden verdens skabelse, altså dens race er ældre end krokodillens. Jeg har kigget lidt på bøger på hjemmesider om undulater, umiddelbart handler de fleste om opdræt, pasning, altså om fuglene som kæledyr, jeg søger en mere videnskabelig tilgang. Jeg har læst at undulater stammer fra papegøjen, jeg ønsker at vide mere om oprindelse (forhistorisk), adfærd, disse papegøje-fugles psykologi, intelligens, adfærd, "kultur". Kunne nogen anbefale noget? Findes der et institut i Danmark der er specialiseret indenfor papegøjeracen? Jeg har fundet en hjemmeside der hedder bogsalget, de sælger også litteratur om disse fugle, men de har ingen som helst beskrivelse af deres bøger, så det er svært at vide hvad man køber.

Hej med dig. Her er et tip: lån en stak fagbøger om fugle og almen biologi på biblioteket og se, hvad der er gods i inden du køber et par uundværlige bøger. Undulater og papegøjer er iøvrigt arter ikke racer. En race er en variant af en art (Ligesom hunde og katte er arter, terriere og siamesere er racer). Krokodiller fandtes før der var dinosaurer til, og fuglene har udviklet sig fra dinosaurer - så krokkodillerne er ældst. Undulater tilhører familien: Egentlige papegøjer ligesom mange andre arter af papegøjer --pmh 10. aug 2006 kl. 17:14 (CEST)
Og i øvrigt: hvis du finder svarene på dine spørgsmål, så kom endelig tilbage om skriv om dem i artiklen om undulater!--Bsh 10. aug 2006 kl. 18:29 (CEST)

Link og oversættelse til andre sprog, synonym[rediger kildetekst]

Er Undulaten ikke også kendt som parakit? Sammenligne med fx engelsk "parakeet" eller hollandsk "Parkieten", eller tysk "Wellensittich".(Skrev 188.177.84.223 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Jeg tror det ikke. Ordet parakit bruges om forskellige fugle i papegøjefamilien, især dem med lange haler uden hensyn til den biologiske inddeling i slægter, men mig bekendt ikke om undulater. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 17. jul 2018, 09:44 (CEST)