Diskussion:Vestbjerg Gruppe

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Der er andre sider herinde på wikipedia, der på tilsvarende vis fortæller lignende ting, omhandlende foreninger, hvorfor jeg mener at slettes denne, skal man ind og slette flere 100 artikler. Man skal jo generelt vurderer om man ønsker et leksikon eller en encyklopædi. (Skrev Meeandmy (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Du må da meget gerne uddybe hvad det er for sider, vi ikke burde have. Hvad mener du forskellen er på et leksikon og en encyklopædi? --Brandsen 4. aug 2010, 12:30 (CEST)

[redigeringskonflikt

Vi har visse notabilitetskriterier, og, hvis du kigger på undersiderne til Wikipedia:Sletningsforslag/Arkiv, kan du se at spejdergruppers eksistens er diskuteret før.
- Sarrus (db) d. 4. aug 2010, 12:32 (CEST)
man skal huske at vælger man at slette en artikel om en forening, så er man nødt til at være konsekvent og slette samtlige artikler omhandlende foreninger, også dem om de populære foreninger som FCK og Brøndby Boldspilklub mv.Meeandmy 8. aug 2010, 23:34 (CEST)
Bruger:Meeandmy: Der er forskel på foreningers notabilitet - se evt. normen om notabilitet.
- Sarrus (db) d. 20. aug 2010, 20:09 (CEST)

Sarrus det er jo spændende at du sammenligner spejdere med pizzaer :-), nå som der står skal princippet ikke bruges som "smagsdom", men skal skabe retningslinier, men man oplever jo hurtigt en vis smagsdom, og det er farligt, for skal FCK tilhængere have lov at sige at der ikke må skrives om Brøndby Boldklub ?

Man skal også huske at "Brøndby Boldklub" og "Brøndby" faktisk er to uafhængige enheder, hvor det der har den store interesse for nogle mennesker er "brøndby" (hvem der så kan forstå det) mens "brøndby boldklub" kun har interesse i nærområdet.

Den retning I går er jo mere kendt en forening er, jo mere omtale må den få, men er det reelt for de små ukendte, som måske har mere behov for at blive kendt.

Det nemmeste er jo naturligvis at skabe plads til alle, uanset om man syntes det ene eller det andet om tingene

Man skal jo også se muligheden i et medie som dette, at få skabt et sted hvor vores "historie" bliver fortalt, så arkæologer om 1000 år ikke skal grave som vores arkæologer gør, men blot skal kunne læse vort sprog. Meeandmy 29. aug 2010, 08:57 (CEST)

Meeandmy, det er ikke Wikipedias opgave at sikre omtale af foreninger, virksomheder, enkeltpersoner eller andre. Det er heller ikke Wikipedias opgave at fastlægge hvorvidt fodbold er en bedre eller dårligere fritidsinteresse end at være spejder. Via skribentforsiden kan du læse meget mere om hvad Wikipedia er og hvordan projektet fungerer. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 29. aug 2010, 15:40 (CEST)
jeg ser dette medie som noget man skal udvikle indenfor, og syntes man kan gå istå hvis man ikke tænker nye tanker, og ser muligheder, også nogle der kan komme på sigt. Internettet har uanede muligheder, så lad os tage imod de muligheder nettet giver os, og ikke gå istå. Meeandmy 2. sep 2010, 11:18 (CEST)
Til Meeandmy: Jeg har ikke skrevet noget om pizzaer og spejdere, men som sagt har vi en notabilitetsnorm. Hvis man ønsker at diskutere en sletning, kan man dog starte en gendannelsesdiskusion på Wikipedia:Gendannelsesforslag. Og hvis du taler om Brøndby IF må man sige, de er notable, da de spiller i Superligaen.
- Sarrus (db) d. 29. aug 2010, 15:46 (CEST)
Brøndby idrætsforening spiller ikke i superligaen, men den profesionelle fodboldklub i Brøndby spiller i superligaen.Meeandmy 2. sep 2010, 11:18 (CEST)
Jeg kan tilføje til Meeandmy, at Det Danske Spejderkorps har en artikel, og flere underartikler, på Wikipedia. En parallel kunne være, at Hjemmeværnet også har en artikel her, men at dets kompagnier ikke er fundet notable. Spejderbevægelsen bliver derfor ikke forskelsbehandlet. –KLN 29. aug 2010, 17:23 (CEST)
DBU har også en artikkel, men der må underafdelingerne godt få lov at skrive Meeandmy 2. sep 2010, 11:18 (CEST)

checkede det lige, og går man ind under DBU så er der en underside med f.eks. JBU (jysk boldspil union) hvor alle klubber er nævnt, og ca. 50% har beskrevet noget om sig selv, som f.eks. Storevorde Boldklub, og så vidt jeg ved er de ikke i superligaen. Det samme gælder vel Lyseng IF, som jeg nok må soge jeg ikke vedste fandtes, men ved at se nærmere på siden om klubben, kunne jeg se det var i Højbjerg, og så må det være nede omkring Århus hvis min geografi er ok, men Lyseng kendte jeg ikke på danmarkskortet, og har heller ikke hørt om at de spiller i superligaen. Meeandmy 2. sep 2010, 11:28 (CEST)

Nå jeg kan godt se jeg er underkendt, men principper og muligheder bør ikke være det der begrænser os og har vi principper skal de holdes nøje, eller principperne skal tilpasses det man accepterer. Meeandmy 2. sep 2010, 11:18 (CEST)

Jeg kan følge dig ret langt. Meeandmy. Jeg mener også at visse sportsfænomener har en uberettiget gudestatus herinde, såvel som i samfundet udenfor. Til gengæld er vores notabilitetskriterie den gyldne middelvej, vi har lagt for at vi ikke har artikler om halvdelen af landets pizzeriaer og bodegaer, kun læseværdige for stamkunderne. En spejdergruppe er vel notabel når der er sket noget af almen interesse, f.eks. landets første eller den har stået fadder til noget banebrydende. Ikke engang Kong Eriks Trop i Helsingør er notabel fordi Ove Verner Hansen har været spejder i den. Kan du følge mig? --Jørgen 2. sep 2010, 12:59 (CEST)

Jørgen jeg er da glad for at jeg ikke er ene om mine holdninger, jeg forstår godt at man ikke kan give alle NOTABILITET, men der skal være ens regler for alle, som jeg f.eks. henviser til når jeg skriver om Lyseng - og der tror jeg ikke engang at nogle landsholds spillere er opfostret fra - som godt må skrive om den lille lokale klub, mens det ikke er ok for andre foreningers underafdelinger. Meeandmy 4. sep 2010, 15:48 (CEST)

Nu er Lyseng IF vel ikke en underafdeling af andre klubber?
- Sarrus (db) d. 4. sep 2010, 15:51 (CEST)

Lyseng IF er en afdeling under JBU (Jysk Boldspil Union) som er en underafdeling af DBU (Dansk Boldspil Union), hvilket man også kan se ved at slå op på DBU, hvor der så er henvisning til JBU, hvor der videre er henvisning til de enkelte klubber under JBU, hvor nogle klubber så har skrevet om hvor klubben holder til, hvornår de er stiftet, og andre oplysninger som kun kan have lokal-interesse for få personer (Ikke alle klubber har udfyldt, men der er mulighed, da de alle er sat i [] klamme, og dem der endnu ikke er skrevet om fremstår i rødt og dem der er skrevet om fremstår i blåt Meeandmy 5. sep 2010, 17:51 (CEST)

Lyseng IF er en selvstændig klub, der er medlem af JBU, ligesom man kan være medlem af en fagforening eller en golfklub :-)
- Sarrus (db) d. 5. sep 2010, 17:57 (CEST)
ikke for at være ordkløver, men en spejdergruppe er også en selvstændig enhed der er medlem af et af landets spejderkorps, så jeg kan ikke se hvad forskellen er på Lyseng IF og en spejdergruppe, det er vist kun fordi man gerne vil skabe en forskel. Meeandmy 6. sep 2010, 17:51 (CEST)