Wikipedia:Gendannelsesforslag

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Gnome-edit-delete.svg Crossed out rubbish bin.svg Arrows-move.svg Merge-arrow.svg
Sletningsforslag Gendannelsesforslag Flytteforslag Sammenskrivningsforslag

Genveje:
WP:GND
WP:SDBG
WP:GENDAN

Hvis du mener en slettet side bør gendannes, så er det det rigtige sted du er kommet til.

Vejledning[redigér | redigér wikikode]

Sådan indstilles en artikel til gendannelse:

 1. Tilføj {{Gendannelsesforslag|Forslag=Navn på siden}} nederst her på siden.
  Herefter vil dit gendannelsesforslag dukke op med link til selve artiklen og til en ny side, hvor forslaget kan diskuteres.
 2. Følg linket "Rediger" ud for dit gendannelsesforslag og tilføj din begrundelse for, at siden skal gendannes. Hvis gendannelsesforslaget omhandler en nulevende person, indsættes {{Nulevende person diskussion}} i toppen af gendannelsesforslaget.
 3. Tilføj {{dg}} på den pågældende artikels diskussionsside.
  Det sørger for at gendannelsesbegrundelsen også kan ses på diskussionssiden.

Benyt ikke det rediger-link der er nederst på siden. Det vil placere dit indlæg sammen med den hidtil nyeste men uvedkommende diskussion.

Mere rutinerede brugere vil typisk oprette undersiden i forvejen, som Wikipedia:Gendannelsesforslag/Navn på siden, men hvis du gør det så husk at indsætte {{Gendannelsesforslag|Forslag=Navn på siden}} her på siden bagefter, så andre kan se diskussionen. Linket bliver ikke indsat automatisk.

Tidligere gendannelsesforespørgsler kan ses på Wikipedia:Gendannelsesforslag/arkiv.

Andre brugere kan kommentere forslaget på diskussionssiden.

Det modsatte af gendannelsesforslagene er sletningsforslagene, som du finder på Wikipedia:Sletningsforslag.

Vil du udtrykke din mening om et forslag kan du evt. benytte følgende koder:

Kode Bliver til
*{{SGendan}} din kommentar --~~~~     
 • Gnome-undelete.svg Gendan din kommentar --din signatur
*{{Neutral}} begrundelse --~~~~
 • Symbol neutral vote.svg Neutral begrundelse --din signatur
*{{Kommentar}} begrundelse --~~~~
 • Symbol comment vote.svg Kommentar begrundelse --din signatur
*{{SGendanIkke}} din kommentar --~~~~     
 • Edit-delete.svg Gendan ikke din kommentar --din signatur

Husk at dette ikke er en afstemning, men et forsøg på konsensus. Opnås ikke konsensus, eller overvældende flertal for gendannelse, gendannes siden ikke.


Gendannelsesforslag: Danskernes Parti

[redigér]

Vi har netop kunnet konstatere, at der er stemning for, at artiklen om Forenede Demokrater anses som notabel, se nærmere hér. Forenede Demokrater har stillet op til et enkelt kommunalvalg og er ikke kommet ind. Det er der mange, der har gjort før Forenede Demkrater, og det er der nok også mange andre, der kommer til at gøre siden. En hurtig Google-søgning viser ca. 8.400 hits på søgning på "Forenede Demokrater".

Det lidt mere kontroversielle parti Danskernes Parti stillede også op ved seneste kommunalvalg. I popularitetskonkurrencen på Google opnår "Danskernes Parti" ca. 79.700 hits. Det er min fornemmelse, at Danskernes Parti i langt højere grad har været medieeksponeret end Forenede Demokrater, og det er min opfattelse, at der med den markant mere lempelige bedømmelse af Forenede Demokrater er lagt op til en praksis, hvor vi bør medtage langt flere lokallister og enmandspartier m.v. Det sidste mener jeg egentlig ikke er noget problem, bortset fra, at vi skal bruge noget arbejde til at rydde op i selvpromovering af diverse partier, når artiklerne oprettet, men det er vel til at overkomme. Pugilist (diskussion) 21. apr 2014, 15:00 (CEST)

 • Gnome-undelete.svg Gendan - Pr. ovenstående. Pugilist (diskussion) 21. apr 2014, 15:00 (CEST)
 • Edit-delete.svg Gendan ikke – Jeg er ikke enig i den ændrede praksis og mener ikke at nogen af de to partier er tilstrækkeligt notable til at have egne artikler. --|EPO| COM: 21. apr 2014, 15:08 (CEST)
 • Gnome-undelete.svg Gendan - Enig. Username, Here! ! ? 22. apr 2014, 15:56 (CEST)
 • Gnome-undelete.svg Gendan Peter Mulvany (diskussion) 22. apr 2014, 21:47 (CEST)
 • Edit-delete.svg Gendan ikke – Jf. EPO. På vej ud på et skråplan, hvor alle der råber op og kalder sig "parti", nu automatisk er notabel på Wikipedia. - uden valg, uden kandidater, ja, uden noget som helst. --Pixi Uno (diskussion) 23. apr 2014, 16:15 (CEST)
 • Gnome-undelete.svg Gendan - En del af dansk politisk historie - Nico (diskussion) 23. apr 2014, 16:38 (CEST)
 • Gnome-undelete.svg Gendan Partiet stillede op til 5 kommunalvalg i 2013 og har markeret sig kraftigt med bl.a. gentagne medieoptrædner. Desuden er de - jvf. en nylig DR2-udsendelse - en del af et internationalt netværk af nationalister, der bl.a. rummer et regeringsparti i Ukraine. Klart notabelt og at kalde det en "lokalliste" eller et "enmandsparti" er skudt helt ved siden af. -- Nissan42 (diskussion) 23. apr 2014, 17:16 (CEST)
 • Gnome-undelete.svg Gendan gendan danskernes parti --DanskeFrey (diskussion) 23. apr 2014, 20:45 (CEST)

Gendannelsesforslag: Labitat

[redigér]

Jeg kiggede lidt på listen over slettede artikler. Der så jeg en artikel om hackerspacet, Labitat. Og jeg fandte ud af at Open Space Aarhus's artikel refferer til den. Efter lidt research har jeg fundet ud af, at Labitat har ca. den samme størelse som OSA. Hvorfor er Labitat-siden så slettet pga. notabilitet? Er det, fordi den ikke kan anses, som neutral? Username, Here! ! ? 22. apr 2014, 15:49 (CEST)

Der er lidt diskussion på Diskussion:Labitat, hvor slettegrunden er drøftet. Jeg kender ikke nærmere til organisation, og har ikke nogen mening om notabiliteten. Pugilist (diskussion) 22. apr 2014, 15:54 (CEST)
 • Edit-delete.svg Gendan ikke – Artiklens indhold var særdeles mangelfuldt og gav ikke indtryk af at stedet havde nogen betydning. En ny artikel med kilder, der underbygger teorien om at de er betydningsfulde, skal være velkommen. Men det slettede indhold er ikke værd at gendanne. --|EPO| COM: 22. apr 2014, 16:48 (CEST)
Efter at have set artiklen (via Google Cache), er jeg enig med dig. Username, Here! ! ? 22. apr 2014, 17:38 (CEST)