Edgar Froese

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Edgar Wilmar Froese (født 6. juni 1944) er en tysk kunstner og elektronisk musik pioner, som er bedst kendt for at være grundlægger af den elektroniske musikgruppe – Tangerine Dream .

Froese blev født i Tilsit, Østpreussen (i dag i Kaliningrad-provinsen, Rusland) under Anden Verdenskrig. Han tog klaverundervisning som 12 årig og begyndte at spille guitar som 15 årig. Efter at have vist en tidlig sans for kunst , blev Froese optaget på kunstakademiet i Vestberlin for at studere maleri og skulptur .

I 1965 dannede han et band kaldet The Ones, som spillede rock- og R & B -standarder. Da de spillede i Spanien, blev de inviteret til at optræde på Salvador Dalí 's villa i Cadaqués. Dette indflydelsesrige møde med Dali inspirerede ham til at forfølge mere eksperimenterende retninger med sin musik.

The Ones blev opløst i 1967, efter kun at have udgivet en enkelt plade ("Lady Greengrass" / "Love of Mine").

Efter hjemkomsten til Berlin, begyndte Froese at rekruttere musikere til sit ”fri-rock band”, der skulle blive til Tangerine Dream. Især i 1970erne og 80erne var gruppen pionerer og nyskabere indenfor den elektroniske pop og rockscene. Gruppen er trods adskillige udskiftninger stadig aktiv og Edgar Froese er den store drivkraft.

Edgar Froese er erklæret ikke-ryger, ikke stofmisbruger, og vegetar.

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]