Fab Five Freddy

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Fab Five Freddy

Personlig information
Født 31. august 1959 (64 år) Rediger på Wikidata
Brooklyn, New York, USA Rediger på Wikidata
Nationalitet USA Amerikansk
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Kunstmaler, graffitimaler, filminstruktør Rediger på Wikidata
Genre Hiphop Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Fab Five Freddys hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Fred Braithwaite (1959), bedre kendt som Fab Five Freddy, er en hiphop-historiker, hiphop-pionér og tidligere graffitikunstner. Han var aktiv i New York City i 1970'erne og de tidlige 1980'er, og var senere tv-vært for det første tv-musikvideoshow "Yo! MTV Raps".

Han begyndte sin graffiti-karriere efter at have studeret malekunst. Han arbejdede sammen med Afrika Bambaataa under dennes opstartsfase, og introducerede ham for hiphop-scenen. I Blondies hit ""Rapture" fra 1981 bliver Fab Five Freddy omtalt, og han medvirkede i musikvideoen til sangen, da han spillede sig selv under en graffiti-aktion.

I 1982 fulgte han med på Roxy Tour med Rock Steady Crew, Afrika Bambaataa, McDonalds Double Dutch Girls, flere djs og yderligere graffitikunstnere, såsom Phase 2, Futura 2000 og DONDI; en tour der var arrangeret af Europe One Radio. Det drejede sig om den første internationale hiphop-tour, som de gennemførte i europæiske metropoler som f.eks. London og Paris. I Charlie Ahearns spillefilm "Wild Style", medvirkede Fab Five Freddy som skuespiller (i rollen som sig selv) samt som musikalsk direktør.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


KunstnerSpire
Denne kunstnerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi