Frederik Vilhelm 1. af Slesvig-Holsten-Sønderborg-Beck

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Frederik Vilhelm 1.
Hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg-Beck
Forgænger August
Efterfølger Frederik Ludvig
Ægtefælle Marie Antoinette de Sanfré (g. 1708)
Børn
  • Maria Ana Leopoldina
  • Johanna Amalia
Hus Huset Oldenburg
Far August af Slesvig-Holsten-Sønderborg-Beck
Mor Hedvig Louise af Lippe-Alverdissen
Født 2. maj 1682
Død 16. juni 1719 (37 år)
Francavilla, Sicilien

Frederik Vilhelm 1., Hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg-Beck (2. maj 168216. juni 1719) var den tredje hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg-Beck fra 1689 til 1719.

Han var søn af hertug August af Slesvig-Holsten-Sønderborg-Beck og dermed tiptipoldebarn af kong Christian 3. af Danmark. Han gjorde karriere i den kejserlige hær, hvor han blev feltmarskal. Han blev efterfulgt som hertug af sin farbror, Frederik Ludvig.

Biografi[redigér | rediger kildetekst]

Frederik Vilhelm blev født den 2. maj 1682 som andet barn og eneste søn af hertug August af Slesvig-Holsten-Sønderborg-Beck i hans ægteskab med Hedvig Louise af Lippe-Alverdissen. Huset Slesvig-Holsten-Sønderborg-Beck var en sidelinje af det oldenborgske kongehus, der nedstammede fra Christian 3. og var opkaldt efter slægtens stamsæde, riddergodset Haus Beck i Westfalen.

Hertug August døde i 1689, hvorefter Frederik Vilhelm efterfulgte ham som hertug. Frederik Vilhelm konverterede til den romersk-katolske kirke og blev feltmarskal i den kejserlige hær. Han solgte også slægtens stamsæde Haus Beck til sin fætter, Frederik Vilhelm.

Hertug Frederik Vilhelm faldt som 37-årig den 16. juni 1719 i Slaget ved FrancavillaSicilien under Kvadrupelalliancekrigen. Eftersom han døde uden mandlige arvinger, blev han efterfulgt som hertug af sin farbror, Frederik Ludvig.

Ægteskab og børn[redigér | rediger kildetekst]

Frederik Vilhelm giftede sig i 1708 i Piemonte med Marie Antonie Josefa Isnardi di Castello di Sanfre (1682–1732/62), datter af Grev Antonio Emanuele di Sanfré. Der blev født flere børn i ægteskabet, hvoraf imidlertid kun to døtre overlevede til voksenalderen:

Litteratur[redigér | rediger kildetekst]

  • Bramsen, Bo (1993). Huset Glücksborg. Europas svigerfader og hans efterslægt. Vol. 1 (2. udgave). København: Forum.

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]

Foregående: Hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg-Beck
16891719
Efterfølgende:
August Frederik Ludvig
KroneSpire
Denne artikel om en kongelig eller fyrstelig person er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi