Halefinne (fly)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Disambig bordered fade.svg Denne artikel omhandler flyvemaskiners halefinner, for hvalers og fisks halefinner, se Finne (biologi).
Diverse halefinner; Lufthansa, Air France, British Airways og KLM

Halefinnen på et fly anvendes til at stabilisere flyet sideværts, til at dæmpe svingninger om højaksen og som fæstepunkt for sideroret. Halefinnens store lodrette flade er oftest malet for at angive flyets ejerskab. Da halefinnen er det øverste punkt på flyet, er der anbragt diverse antenner på toppen. Tremotorede jetfly har enten den midterste motor (fx DC-10) eller blot luftindtaget indbygget i halefinnen (fx Boeing 727).

Haletyper[redigér | redigér wikikode]

En del fly har to eller tre halefinner af aerodynamiske grunde fx Avro Lancaster. Flere halefinner kan dog forøge vægten, især i det følsomme haleparti langt fra ligevægtspunktet.

En T-hale har haleplanet og højderoret øverst på halefinnen, fx DC-9 og Starfighter. En V-hale har kombineret halefinnen og haleplanet i V-form. Ligeledes er side- og højderor kombineret til ruddervators, fx Fouga Magister.

"Flyvende vinger" som B-2 Spirit er konstrueret til at flyve uden halefinner, da disse frembringer et kraftigt radarekko. Computere om bord vil med luftbremser og vandrette rorflader stabilisere flyet og lade piloterne styre flyet, som om flyet havde en halefinne med et sideror.

Kilder og eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Luftfart Stub
Denne artikel om flyvning er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.