Fouga Magister

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Fouga Magister
Fouga Magister.jpg
Niels Egelund, ejer af den eneste privatejede danske Fouga Magister, i det forreste pilotsæde under Roskilde Airshow 2011
Type Jetovergangstræningsfly
Besætning 2
Jomfruflyvning
I aktiv tjeneste
Udgaver
Fabrikant
Brugere
Krige
Dimensioner
Specifikationerne
gælder for:
CM 170-1 Magister
Længde 10,06 m
Spændvidde 11,40 m
Højde 2,80 m
Vingeareal 17,30 m²
Halerotordiameter {{{halerotor}}}
Tomvægt 2 150 kg
Lasteevne
Maksimal startvægt 3 200 kg
Motor 2×Turboméca Marboré IIA
Motorydelse 2×3,92 kN
Ydeevne
Tophastighed 715 km/t
Marchhastighed
Rækkevidde 925 km
Tophøjde
Stigeevne 17 m/s
Bevæbning
Skyts
Bomber
Missiler
Raketter
Andet
Elektronik

Fouga Magister – eller Fouga CM.170 Magister – er et tosædet turbojetfly med V-hale, udviklet og produceret af den franske flyproducent Fouga.

Flyet, der oprindelig blev konstrueret som militært træningsfly, var sammen med det mindre udbredte tyske Fokker S.14 Machtrainer, de første jetfly, der var konstrueret primært som militære træningsfly. Den første prototype af flytypen fløj første gang 23. juli 1952, og de første serieproducerede fly blev indlemmet i det franske luftvåben Armée de l'air i 1956 som de første operative jetdrevne træningsfly.

Fouga Magister blev efterfølgende produceret i Frankrig, samt under licens i Tyskland, Finland og Israel. Typen har været anvendt i Algeriet, Bangladesh, Belgien, Biafra, Brasilien, Cambodja, Cameroon, Congo, El Salvador, Finland, Frankrig, Gabon, Irland, Israel, Libanon, Libyen, Marokko, Rwanda, Senegal, Togo, Tyskland, Uganda og Østrig. Flytypen har altovervejende været anvendt som træningsfly, men har også været anvendt i direkte aktioner som jagerbomber af oprørsprovinsen Katanga i den congolesiske borgerkrig 1960-64 samt af det israelske luftvåben under Seksdageskrigen i 1967.

Der findes en række versioner af Fouga Magister, men den første serieproducerede version Fouga CM.170-1 Magister med to Turbomeca Marboré II motorer, er den mest udbredte. Af denne version blev der i alt bygget 761 eksemplarer, hvoraf 188 blev bygget i Vesttyskland, 62 i Finland og 50 i Israel.

I Danmark findes kun et privatejet eksemplar (OY-FGA, Version CM170-1 med serienummer 230 og produceret i 1959), som professor og pilot Niels Egelund i 2000 erhvervede fra den franske ejer af flyet, en jagerpilot, som tidligere havde fløjet med flyet før det i 1996 blev udfaset fra franske luftvåben. Flyet anvendes som privat veteranfly og medvirker ved opvisninger og airshows.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]