Hans Pilgaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Hans Pilgaard Nielsen (født 2. august 1963) er en dansk journalist og tv-vært, der siden 1995 har arbejdet på Nordisk Film. Han er dog oftest udlejet til TV 2.

Efter sin uddannelse som journalist, blev han vært på TV 2 Nord og TV 2 Danmark. Efter at have været i lære på Berlingske Tidende, fik Hans Pilgaard en mindre kendt rolle som ham, der i programmet Eleva2ren blev overhældt med diverse ubehagelige væsker, alt efter om seeren svarede rigtigt eller forkert på en række spørgsmål.

I 1997 tiltrådte Hans Pilgaard som morgenvært på TV3's morgenprogram Go' morgen, men blev ved programmets nedlukning sluset videre til andre værtsjobs. Bedst kendt er Hans Pilgaard nok for sit mangeårige værtsskab på TV 2-programmet Go'aften Danmark. I 2007 trådte Hans Pilgaard for en stund ud af denne rolle og supplerede den med værtsskabet på TV 2-quizzen Hvem vil være millionær? og Gi' mig 5.

Hans Pilgaard er stærkt musikinteresseret og fremhæver ofte Bruce Springsteen som en af sine favoritter.[Kilde mangler]

Hans Pilgaard har udmærket sig ved offentligt at stå frem med sin homoseksualitet og har ligeledes modtaget en pris af Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske for sin åbenhed omkring sit privatliv og sin seksualitet.

Udover at arbejde som tv-vært har Hans Pilgaard haft en mindre rolle i filmen Sprængfarlig bombe.

Tirsdag d. 17. juni 2014 udgav BT en video, som viser Hans Pilgaard voldsomme reaktion overfor 2 piger som angiveligt havde råbt af en hjemløs.[1] Vidnet til episoden som havde optaget videoen, havde ifølge hende selv optaget videon, for at udstille Hans Pilgaards verbale udbrud som blandt andet indeholder "arrogante kælling". Reaktionen fra blandt andet Facebook har dog været den omvendte med støtteerklæringer til Hans Pilgaard fra alle vejne.[2] Hans Pilgaard har selv udtalt efter episoden at han hellere ville have været foruden den store opmærksomhed omkring episoden, men håber det kan føre gode ting med sig[1].

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]