Hans Pilgaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Hans Pilgaard Nielsen (født 2. august 1963) er en dansk journalist og tv-vært, der siden 1995 har arbejdet på Nordisk Film. Han er dog oftest udlejet til TV 2.

Efter sin uddannelse som journalist, blev han vært på TV 2 Nord og TV 2 Danmark. Efter at have været i lære på Berlingske Tidende, fik Hans Pilgaard en mindre kendt rolle som ham, der i programmet Eleva2ren blev overhældt med diverse ubehagelige væsker, alt efter om seeren svarede rigtigt eller forkert på en række spørgsmål.

I 1997 tiltrådte Hans Pilgaard som morgenvært på TV3's morgenprogram Go' morgen, men blev ved programmets nedlukning sluset videre til andre værtsjobs. Bedst kendt er Hans Pilgaard nok for sit mangeårige værtsskab på TV 2-programmet Go'aften Danmark. I 2007 trådte Hans Pilgaard for en stund ud af denne rolle og supplerede den med værtsskabet på TV 2-quizzen Hvem vil være millionær? og Gi' mig 5.

Hans Pilgaard er stærkt musikinteresseret og fremhæver ofte Bruce Springsteen som en af sine favoritter.[Kilde mangler]

Hans Pilgaard har udmærket sig ved offentligt at stå frem med sin homoseksualitet og har ligeledes modtaget en pris af Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske for sin åbenhed omkring sit privatliv og sin seksualitet.

Udover at arbejde som tv-vært har Hans Pilgaard haft en mindre rolle i filmen Sprængfarlig bombe.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]