Jacob Ayrer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Jacob Ayrer, tysk Dramatiker, Elev af Hans Sachs og eng. Komedianter, d. 1605 i Nürnberg, hvorhen han som Protestant var flygtet fra Bispestaden Bamberg, hvis Rimkronik han har skrevet. Som ung var A. Isenkræmmer i Nürnberg, siden selvlært Jurist i Bamberg og til sin Død højtstaaende jur. Embedsmand i Nürnberg. Uden dybere Tankeliv, men fantasifuld, opfindsom og folkelig djærv i sit Lune. A. laante fra England »Singets Spiel«, hvori Replikkerne blev sungne til en Folkevisemelodi ell. en Mestersangertone. Hans mange Dramaer, Lystspil, Farcer (»Possen«) og Syngestykker udkom først efter hans Død og har ofte samme Stofkilder som Shakespeare's. De er udgivne af Keller i 5 Bd (1864-65).


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.