Kategoridiskussion:Dansksprogede forfattere fra Danmark

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Er denne kategori nødvendig?[rediger kildetekst]

Er denne kategori nødvendig? Den må være undtagelsen at forfattere fra Danmark ikke er dansksproget - det er mere interessant at registre dem som ikke er dansksproget. Vil den blive vedligeholdt? Det gætter jeg på ikke vil ske. Specielt fordi vi ikke har et levende miljø som løbende tilføje nye forfattere. --Steen Th (diskussion) 12. feb 2013, 09:39 (CET)

Der er ingen kategorier, der som sådan er nødvendige. Ideen med denne kategori er at det for forfattere er oplagt at kategorisere dem efter både sprog og land, og alternativet til denne kategori er at mere end 3.000 artikler er både i Kategori:Dansksprogede forfattere og i Kategori:Forfattere fra Danmark (eller en af dens underkategorier]]. Og jo, der tilføjes nye forfatterartikler hele tiden. --Palnatoke (diskussion) 12. feb 2013, 11:36 (CET)
Jeg kan stadig ikke se nogen værdi, som denne kategori giver. Det er kun interessant at bruge energi på kategorier på sprogtilknytning, hvis der er en forskel at notere. Et andet område er musikere. Her kan der registres på instrument, genre og nationalitet. Og her det meget hyppigt, at det den registrering i kategorier ikke sker, selvom det er nyttigt - kun nationalitet er sikker håndteret fordi jeg tjekker det. Men resten kan godt være noget tilfældig om det bliver gjort. Og her omkring forfatter - vedligeholdelsen af sprog vil blive glemt, hvis ikke nogen hele følger op på. Så hvis der skal være nye ting at håndtere, skal være opbakning til det. Og det kan jeg ikke set, hvis du påtager det arbejde. --Steen Th (diskussion) 12. feb 2013, 23:38 (CET)
Heldigvis er det ikke sådan at forfattere springer rundt mellem sprogene på samme måde som musikere skifter instrument, så din bekymring med hensyn til opgavens størrelse er sandsynligvis overdrevet. --Palnatoke (diskussion) 12. feb 2013, 23:59 (CET)

Hej Steen Som udgangspunkt vil jeg godt prøve at holde øje med det med sproget. Kategorien giver mening, hvis du modsat ser på, hvad der sker, hvis den fjernes. Så kommer dansksprogede forfattere til at bestå af små underkategorier på max 5-10 for Sydslesvig, Færøerne og Island, en halvstor for Norge (max ca. 150 når alt engang er taget med) og en kæmpe vrimmel af ukategoriserede, som så er fra DK. Det var hensynet til den norske situation, der fik mig til at tage spm. op. Her var det klart uhensigtsmæssigt, at "Forfattere fra Norge" var en underkategori af "Norsksprogede forfattere" pga. af det store antal dansksprogede forfattere før sprogreformerne i 1907, 1917 og 1929. I øvrigt har en del danske forfattee skrevet på specielt latin, fransk og tysk igennem tiden og et stigende antal skriver på engelsk i dag, så kategorien er langtfra meningsløs. Mvh.--X (diskussion) 13. feb 2013, 00:09 (CET)

"Fra Danmark[rediger kildetekst]

Et enkelt problem ved kategorien er, hvornår en forfatter er fra Danmark? Mange forfattere fra Sydslesvig, Færøerne, Island og Norge er jo kommet til Danmark for at studere som unge, og har så tilbragt hele - eller størstedelen af - deres arbejdsliv i Danmark. Er de så fra deres oprindelige hjemland/sted eller "fra Danmark"? Jeg ville sige, at født og opvokset i X er = fra X. Specielt hvis det også er forældrenes hjemland/sted. Men er folk som Knud Rasmussen, Ludvig Holberg, Jørgen-Frantz Jacobsen el. Willy-August Linnemann "fra Danmark"? Der bliver nogle svære afgrænsninger. --X (diskussion) 12. feb 2013, 20:30 (CET)

Det står vist et eller andet sted, men generelt har vi gået efter hvor folk har været aktive og/eller hvad de er kendt som - og det kan godt placere folk i flere lande (eller byer eller..) --Palnatoke (diskussion) 12. feb 2013, 21:12 (CET)