Leonor af Spanien

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Leonor af Spanien
Prinsesse af Asturien
Far Felipe 6. af Spanien
Mor Letizia Ortiz Rocasolano
Født 31. oktober 2005 (9 år)
Spanien Madrid

Leonor af Spanien, prinsesse af Asturien, født Leonor de Todos los Santos de Borbón y Ortiz[1] den 31. oktober 2005 i Madrid, Spanien, er en spansk prinsesse. Hun er Felipe 6. af Spanien og Letizia af Spaniens ældste datter, og hun er nummer 1 i den spanske trones arvefølge. Leonor har en yngre søster ved navn Sofia.

Den 2. juni 2014 hendes bedstefar kong Juan Carlos annoncerede sin intention om at abdicere. Ifølge den spanske forfatning fra 1978, vil Leonor blive den formodede arving, med titlen Prinsesse af Asturien efter hendes fars tiltrædelse; og i sidste ende dronning af Spanien.[2]

Født og dåb[redigér | redigér wikikode]

Leonor blev født klokken 01:46 i Ruber International Clinic i Madrid ved hjælp af en kejsersnit, som var nødvendiggjort af manglende progression af hendes fødsel. Hendes fødsel blev annonceret af den kongelige familie til pressen via SMS. Leonor forlod Ruber Clinic med sine forældre den 7. november 2005.

Leonor blev døbt i Palacio de la Zarzuela af ærkebiskoppen af Madrid, Antonio Rouco Varela, den 14. januar 2006. Ligesom sin far i 1968 blev Leonor døbt med vand fra Jordanfloden, efter det spanske kongehus' tradition. Hun blev også givet de yderligere navnene de Todos los Santos (af alle de hellige), en Bourbon tradition. Hendes faddere var hendes farmor og farfar, kong Juan Carlos og dronning Sofia.

Skolegang[redigér | redigér wikikode]

Leonor begyndte sin uddannelse på daginstitution for børn af den spanske livgarde.

Hun begyndte sin første år af fast skolegang den 15. september 2008 på Santa María de los Rosales School i Aravaca, lige uden for Madrid. [2] Hendes yngre søster Sofia også indskrevet der.


Referencer[redigér | redigér wikikode]