Minsc

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Minsc er navnet på en prominent fiktiv person i Baldur's Gate-serien af Dungeons and Dragons computerrollespil skabt af Bioware. Minsc var både med i det oprindelige spil Baldur's Gate, dets udvidelse Tales of the Sword Coast, Baldur's Gate II: Shadows of Amn samt dennes udvidelse Throne of Bhaal), hvor han var et komisk afveksling og altid blev ledsaget af sin kælehamster ved navn "Boo", vist med et ikon i Minsc's inventory.

Minsc bliver af mange set som en af de mest populære NPC'ere i computerspil. Han blev for nylig en af de højest rangerende i en afstemning fra IGN og Gamespot.com. Jim Cummings lægger stemme til ham.

Minsc er en skaldet ranger med en karakteristisk lilla tatovering. Han er fra Forgotten Realms landet Rashemen. Oprindeligt var han en bersærker som havde svoret at beskytte heksen Dynaheir, men senere blev Minsc en lejesoldat og selvproklameret "beskytter af det gode".

I det første Baldur's Gate, bliver Dynaheir og Minsc overfaldet af gnolls i nærheden af Wood of Sharp Teeth. Dynaheir bliver fanget og og taget til en gnoll fæstning vest for byen Nashkell. Minsc og Boo rejser tilbage til Nashkell og beder hovedpersonen om hjælp til at befrie Dynaheir.

I Baldur's Gate II, bliver Minsc fundet i det samme fængsel som hovedpersonen, Imoen og Jaheira, og er rasende over Irenicus' mord på Dynaheir. Han rejser med hovedpersonen – hvis han må – og udvikler vedvarende venskaber med Jaheira, Imoen, Nalia, og Aerie (som han beskytter som sin nye heks).

Minsc insisterer på at Boo faktisk er en miniature Giant Space Hamster – et Dungeons and Dragons væsen fra Spelljammer serien. Mange mistænker Boo for at være en ganske almindelig hamster.

Andre forbindelser til Minsc og Boo[redigér | redigér wikikode]

I filmen Ringenes Herre: Eventyret om ringen fra 2001, kan man et kort øjeblik se en grumt udseende person i the Prancing Pony Inn holde om en lille gnaver – muligvis en hyldest til Minsc og Boo.

I webtegneserien Megatokyo, har Largo en hamster som samvittighed, kaldet Boo – en klar hyldest til Baldur's Gate II som Rodney Caston var stor fan af.


Spilfigurer Stub
Denne spilfigur-relaterede artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.