Bikubenfondens Museumspriser

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Museumsprisen)

Bikubenfondens Museumspriser er fællesbetegnelsen for Den Danske Museumspris og Publikums Museumspris. De to museumspriser er indstiftet af Bikubenfonden og uddeles til danske museer for at hylde nyskabende og kvalitetsbetonet formidling eller særlige initiativer, der rækker ud over museernes normale arbejdsområde.

Den Danske Museumspris blev første gang uddelt i 2002. Fra 2004 uddeltes Bikubens Museumslegat og fra 2007 uddeltes Museumsjuryens Specialpris. De to sidstnævnte blev dog i 2012 erstattet af Publikums Museumspris.

Den Danske Museumspris[redigér | rediger kildetekst]

Den Danske Museumspris tildeles årligt til et museum for: En betydende, national eller regional, kvalitetsbetonet indsats inden for de seneste år i arbejdet med de museale kerneopgaver: Indsamling og erhvervelse, samlingernes præsentation og bevaring, forsknings- og formidlingsvirksomhed, udstillinger eller andre initiativer, der rækker ud over museets normale arbejdsområde, f.eks. i forhold til det omgivende samfund.

Det vindende museum modtager prisen samt 500.000 kr.

Modtagere af Den Danske Museumspris[redigér | rediger kildetekst]

Publikums Museumspris[redigér | rediger kildetekst]

Publikums Museumspris tildeles et af fem nominerede museer, som udvælges af en jury nedsat af betydningsfulde folk inden for museums- og kulturverdenen. Nomineringen sker efter skiftende kriterier hvert år.

Årets nomineringkriterie 2012: "Museer der i særlig grad har iværksat projekter, der tager udgangspunkt i den lokale forankring og som gør noget ekstra for publikumsoplevelsen.

Nominerede museer i 2012:

Det vindende museum modtager prisen samt 200.000 kr.

Modtagere af Publikums Museumspris[redigér | rediger kildetekst]

Museumsjuryens Specialpris[redigér | rediger kildetekst]

Museumsjuryens Specialpris blev mellem 2006-2010 uddelt til et museum, der havde udvist originalitet og faglig kunnen i løsningen af en særlig opgave inden for de museale kerneområder.

Det vindende museum modtog prisen samt 100.000 kr.

Modtagere af Museumsjuryens Specialpris[redigér | rediger kildetekst]

Bikubens Museumslegat[redigér | rediger kildetekst]

Bikubens Museumslegat var et personlegat som blev uddelt for en særlig indsats og løft af det faglige niveau indenfor formidling.

Den vindende person modtog prisen samt 50.000 kr.

Modtagere af Bikubens Museumslegat[redigér | rediger kildetekst]

Kilder og Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Museumsprisens websted

PrisSpire
Denne artikel om priser eller udmærkelser er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.