Portal:Sport/Månedens artikel/juli 2012

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
{{{2}}}

FC Sydvest 05 (forkortet FC Sydvest, Sydvest 05 eller FCS05) er en dansk fodboldklub, hjemmehørende i Tønder Kommune. Klubben er et overbygningssamarbejde etableret i det sydvestlige Sønderjylland med sportslig virkning fra og med 2005-sæsonen mellem de fire moderklubber Løgum IF Fodbold, Bredebro IF, Ballum IF og Tønder SF Fodbold. Klubbens tilhørsforhold er fordelt mellem de vest-sønderjyske nabobyer Ballum, Bredebro, Løgumkloster og Tønder og omfatter pr. juni 2012 et ynglingehold (U/19) og et juniorhold (U/17) for herrer samt et seniorhold. Seniormandskabet holder til i Tønder og Løgumkloster og afvikler hovedparten af alle deres hjemmebanekampe på henholdsvis Løgumkloster Stadion og Tønder Stadion, der har en samlet stadionkapacitet på godt 1.200 tilskuere.

Seniorholdet spillede ved klubbens etablering i 2005 i serie 2, hvorfra det rykkede op samme år. Efter fire sæsoner i serie 1 rykkede holdet op i Jyllandsserien og efter to sæsoner her videre til Danmarksserien. To sæsoner senere, i sommeren 2012 blev det endnu engang til oprykning, så FC Sydvest fra efteråret spiller i 2. division vest, den tredjebedste danske fodboldrække.

Det sønderjyske fodboldsamarbejde er medlem af lokalforbundet Jydsk Boldspil-Union (JBU) og derigennem det nationale fodboldforbund Dansk Boldspil-Union (DBU). Moderklubbernes øvrige senior- og ungdomshold er fortsat organiseret under de enkelte moderklubber og optræder i de lavererangerende turneringer organiseret af DBU.

Læs hele artiklen