Portal:Sport/Månedens artikel/juni 2007

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Udsigt over Parken

Parken er det største fodboldstadion i Danmark og traditionelt nationalstadion for Danmarks fodboldlandshold. Desuden er det hjemmebane for F.C. København.

Parken ligger på Østerbro i København, og den ejes af PARKEN Sport & Entertainment A/S. Ud over hovedanvendelsen til fodbold bruges anlægget også til større arrangementer af andre idrætsbegivenheder, f.eks. speedway, samt andre typer arrangementer, først og fremmest koncerter. Eurovision Song Contest blev afholdt i Parken i 2000, og i de senere år har musiknavne som U2, George Michael, Michael Jackson, Metallica og Robbie Williams optrådt her.

Parken blev bygget som Københavns Idrætspark og indviet 25. maj 1911, og allerede i de første år strømmede publikum til stedet for at se fodbold, især når der var britiske hold på besøg.

En totalrenovering i perioden 1990-92 betød, at Parken fik sit nuværende udseende. Der er plads til 42.305 tilskuere, og der har flere gange været fyldt op, især når landsholdet har spillet. Det gjaldt også under den famøse kamp Danmark-Sverige 2. juni 2007, hvor kampen blev afbrudt få minutter før det planlagte sluttidspunkt, da en tilskuer løb ind på banen og slog dommeren. Som straf må landsholdet efter den episode spille sine næste fire hjemmekampe i kvalifikationen til Europamesterskabet i fodbold 2008 på andre stadions.

Læs hele artiklen