RCA

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra RCA Records)
Gå til: navigation, søg

RCA, som er den velkendte forkortelse for Radio Corporation of America, var en amerikansk elektronik-virksomhed, der især blev en stor producent af TV-billedrør, også til det europæiske marked.

De leverede billedrør og anden elektronik til ARENA (Hede Nielsen A/S). RCA var et konglomerat der i starten af den kolde krig, havde store kontrakter med det amerikanske forsvar.[Kilde mangler] De prodcerede billedrør, radiorør, transistor, IC. RCA og Western Electric var de primære kontraktorer på radarstationen BMEWSThule Air Base.

RCA Records[redigér | redigér wikikode]

RCA er også et af verdens største pladeselskaber, hvis største aktiv igennem årene er/var Elvis Presley. I Danmark kendes RCA hovedsageligt som pladeselskab, der var en sub-division af Hede Nielsens Fabrikker, der producerede radio og tv af mærket Arena i Horsens. Indspilningschef i Danmark var i mange år Leif Risell.

RCA blev senere fusioneret med det tyske Bertelsmann Group, og er i dag indgået i en større fusion med Sony Entertainment under navnet Sony BMG.

RCA har som selvstændigt firma ikke eksisteret siden 1986. Mærket RCA benyttes i dag af den kinesiske elektronikvirksomhed TCL Corporation på det Nordamerikanske marked.

Broom icon.svg Der mangler kildehenvisninger i denne artikel.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.
Question book-4.svg