Thomas Andrew Knight

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Thomas Andrew Knight (12. august 1759 i Wormesley11 maj 1838 i Downton) var en engelsk plantefysiolog.

Knight studerede i Oxford, ivrig deltagende i sportslivet. Han overtog 1791 en landejendom, hvor han i have og væksthus anstillede forsøg, dels af videnskabelig, dels af praktisk interesse. Berømte er hans studier over planternes bevægelser — han beviste, at geotropisme skyldes tyngdekraften — og over saftstrømningen i træerne.

Også med podning og krydsbefrugtning har Knight syslet, ligesom han har nydt anseelse som kvægopdrætter. 1805 blev han medlem af Royal Society, 1811 præsident i det engelske haveselskab. Et godt udvalg af hans skrifter er udgivet som nr. 62 af Ostwalds Klassiker der exacten Naturwissenschaft (1895). Deri findes en fortegnelse over hans værker.


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.