Trafikuheld

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
En Renault er kollideret frontalt mod et træ på Jagtvej i København.

Et trafikuheld (færdselsuheld) er når en eller flere trafikanter, der færdes eller i øvrigt opholder sig på vej, er impliceret i et uheld, som regel et sammenstød. Årsagerne kan være mange, dog skyldes de fleste uheld uopmærksomhed eller direkte dumhed fra føren(e)s side, f.eks. for høj fart, mgl. tegngivning, spirituskørsel eller medicin. I særlige tilfælde kan det dog være vejens tilstand, der helt (snarere delvist) kan være skyld i et uheld. Af eksempler kan nævnes veje med ringe belægning (huller, grus el. lign.), sneglatte veje eller veje under ombygning.

Bløde trafikanter[redigér | redigér wikikode]

Fodgængere og cyklister er de bløde trafikanter, idet de ikke har nogen særlig beskyttelse, disse er især udsatte i trafikken. Fodgængerne er udsatte når de går på veje uden fortov eller når de skal krydse en vej. Cyklisterne er især i risikozonen når de passerer et vejkryds og der samtidig kommer en større lastbil der skal svinge til højre, mange cykelister er dræbt af højresvingende lastbiler. Nogle af disse cyklistuheld mindes med en spøgelsescykel, der også er hint til andre trafikanter om at passe på cyklisterne.

Trafikkampagner[redigér | redigér wikikode]

Trafikkampagner skal bidrage til at nedsætte uheldstallene, blandt andet efter initiativ fra Færdeslssikkerhedskommissionen og / eller Rådet For Større Færdselssikkerhed. Politiet sender oplysninger om færdselsuheld til Danmarks Statistik og vejmyndighederne, der søger at forbedre vejenes tilstand, vejenes forløb, vejafmærkningen og skiltningen. Medierne bliver i videst muligt omfang orienteret om færdselsuheld af politiet. Herved søges færdselssikkerheden totalt set at blive forbedret i Danmark.


Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til:
Trafik Stub
Denne trafikartikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.