Train (band)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Train (flertydig).
Train
Oprindelse San Francisco, California, USA
Genre(r) Rock, pop rock, alternative rock
Aktive år 1994–nu
Pladeselskab Columbia
Hjemmeside [1]
Medlemmer
Pat Monahan
Scott Underwood
Jimmy Stafford
Tidligere medlemmer
Rob Hotchkiss
Charlie Colin
Brandon Bush
Johnny Colt
Inspireret af INXS

Train er et amerikansk poprock-band, der blev dannet i 1994 i San Francisco, California.[1] Bandet består i dag af Pat Monahan (vokal), Jimmy Stafford (guitar) og Scott Underwood (trommer). De er bedst kendt for internationale hits som "Drops of Jupiter (Tell Me)", "Hey, Soul Sister" og "Drive By", hvoraf førstenævnte vandt to Grammy Awards i 2002.[2] "Hey, Soul Sister" indbragte i 2011 bandet dets tredje Grammy Award.

Train blev dannet i 1994 af Pat Monahan og Rob Hotchkiss. Bandets medlemmer finansierede selv det selvbetitlede debutalbum i 1998. Siden hen har bandet oplevet en del udskiftning blandt dets medlemmer. Den største omvæltning kom i forbindelse med bandets midlertidige opbrud i 2006. Bandets fjerde album, "For Me, It's You", var nemlig præget af megen intern uro; under arbejdet med dette var der angiveligt intet lederskab i gruppen, kemien var forsvundet og bandet var havnet i en identitetskrise. Derfor følte gruppens medlemmer sig nødsaget til at tage en pause fra hinanden. Således brød bandet op i 2006, og medlemmerne gik hvert til sit. Forsanger Pat Monahan udgav i efteråret 2007 soloalbummet, "Last of Seven".

I 2009 fandt Pat, Jimmy og Scott sammen igen, og det var i denne forbindelse, at den store omvæltning skete. De valgte at tage afsked med flere af de gamle bandmedlemmer og begynde forfra. I oktober samme år udgav bandet så dets femte studiealbum, som snart skulle vise sig at blive dets hidtil mest succesfulde. Albummet blev navngivet "Save Me, San Francisco", som en tak og hyldest til bandets fans og deres støtte gennem tiderne. Albummet blev guld-certificeret af RIAA, mens singlen, "Hey, Soul Sister", vandt 6 gange platin[3]. Train's seneste album, "California 37", udkom i foråret 2012 og vandt også et guld-certifikat af RIAA.

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

  • Train (1998)
  • Drops of Jupiter (2001)
  • My Private Nation (2003)
  • For Me, It's You (2006)
  • Save Me, San Francisco (2009)
  • California 37 (2012)

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Musikgruppe Stub
Denne artikel om en musikgruppe er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.